[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 1. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Merkator" planira da investira u Srbiju 120 miliona evra do 2008.

Roba na poček do 60 dana

BEOGRAD - "Merkator S" će do 27. januara prodavati robu na čekove na odloženo plaćanje na 60 dana. Nakon toga videćemo kako ćemo se prilagoditi merama Narodne banke- rekao je na jučerašnjoj konferenciji za štampu Vladimir Kravčuk, direktor "Merkatora" u Srbiji.

Prema njegovim rečima, "Merkator" je u ovoj godini ostvario oko 35 miliona evra prometa, što je za 20 odsto više nego u 2003. Vrednost poreza i ostalih davanja koja će ova kompanija platiti državi iznosi oko 600 miliona dinara.

"U narednoj godini planiramo da investiramo preko 20 miliona evra, a od 2005. do 2008. godine oko 100 miliona evra", kazao je Kravčuk i dodao da u sledećoj godini ta slovenačka kompanija namerava da izgradi tržne centre u Zemunu, Novom Sadu i Kragujevcu, gde su već kupljene lokacije.

"Merkator" ne namerava da odustane od kupovine akcija "Ce marketa", potvrdio je Kravčuk i dodao da ih do sada niko od državnih organa nije obavestio šta će biti sa nekoliko miliona evra koji su zarobljeni sa ponudom za preuzimanje akcija ove trgovine. Poslednja opcija je tužba, dodao je Kravčuk. Trgovinski sud je inače za danas zakazao prvo ročište po tužbi "Ce marketa" protiv Centralnog registra za hartije od vrednosti i brokerske kuće "Senzal" zbog čega je obustavljena prodaja akcija ove firme.

"Merkastor" ima problema sa početkom gradnje koja kasni na lokacijama gde je kupio zemljište jer nadležni u Novom Sadu ne dozvoljavaju da garaža bude u prizemlju već traže fontanu i spomenik a predlažu da se garaža kopa u zemlji. Kravčuk kaže da je to nemoguće jer je teren podvodan. Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović osporava gradnju na jednoj lokaciji koja je već kupljena u Kragujevcu, a peripetija ima i na lokaciji u Zemunu. "Merkator" je inače morao da pribavi za beogradski objekat 86 raznih dozvola.

Z. M. -S. J.


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:15h

EPS pojačava naplatu i isključuje struju

17:23h

Parafiran sporazum o prebijanju dugova između SCG i Rusije

17:31h

Banke tek najavljuju masovnije uvođenje kreditnih kartica kao zamenu za čekove

17:40h

"Merkator" planira da investira u Srbiju 120 miliona evra do 2008.

17:48h

Ukidanje čekova smanjuje inflaciju

17:55h

Od petka gorivo iz uvoza

23:40h

"Laško" nikoga neće tužiti

 


     


FastCounter by LinkExchange