[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 1. 12. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bilo homoseksualaca, ne i silovanja

ZAGREB - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je da se napisima u medijima o navodnom seksualnom zlostavljanju vojnika u splitskoj Ratnoj luci "Lora" 2000. slučaj izvlači iz naftalina i pokušava da se stvori afera, piše hrvatska agencija Hina.

- Nije tačno da je slučaj zataškavan - rekao je u Rončević u emisiji "Otvoreno" Hrvatske televizije i podsetio da je o tom slučaju beleške napravila kriminalistička vojna policija još 2000. godine. Tom prilikom, kako je naveo Rončević, obavljeni su razgovori s 14 osoba, uglavnom vojnika u "Lori", ali nijedan nije potvrdio da je doživeo seksualno uznemiravanje, zlostavljanje ili silovanje i dodao da je ocenjeno da nema elemenata za podizanje krivične prijave po službenoj dužnosti.

Rončević je napomenuo da su vojnici u svojim iskazima govorili kako su već po dolasku na odsluženje vojnog roka u "Loru" čuli priče o oficiru koji ima homoseksualne sklonosti.

- Nijedan od njih, međutim, nije rekao da je doživeo bilo šta neprijatno. Jedan vojnik je govorio o određenim radnjama koje se mogu okarakterisati kao seksualno uznemiravanje, ali je rekao da ne želi da podnosi nikakve prijave i da se od toga samo stvara afera - rekao je ministar odbrane. Prema njegovim rečima, oficir sa homoseksualnim sklonostima je sada u penziji.

Bivši ministar obrane iz 2000. Jozo Radoš odbio je mogućnost da je reč o silovanju, rekavši kako ne bi mogao da se dogodi "tako krupan zločin kao silovanje vojnika, a da to ministar ne zna". On je naglasio kako je od samog početka"slučaj vojnika" u medijima bio plasiran kao silovanje koje je zataškavano, a da je sada jasno da to nije ni jedno, niti drugo. On je istakao da bi državno tužilaštvo moralo da reaguje jer takav zločin ne sme ostati nerazjašnjen, prenosi Hina.


vesti po rubrikama

^balkan

16:45h

Hrvatski pištolji za evropske ubice

16:51h

Bilo homoseksualaca, ne i silovanja

23:47h

Predao se Davor Banić

23:54h

Dosijei o ubistvima Srba

      


FastCounter by LinkExchange