[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 17. 11. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trogodišnja Anastazija Drenjanin teško povređena u vrtiću "Čigra"

Devojčici pao ormarić na glavu

Dete bez svesti u Tiršovoj priključeno na aparate. Zaposleni u obdaništu promenili prvobitni iskaz da je Anastazija bila sama u trenutku nesreće

BEOGRAD - Trogodišnja Anastazija Drenjanin iz Beograda teško je povređena kada joj je prekjuče, u vrtiću "Čigra" u Ustaničkoj 194 na Zvezdari, garderobni ormarić pao na glavu.

Anastazija je odmah prebačena na Dečju kliniku u Tiršovoj gde je smeštene na odeljenje intenzivne nege. Dušica Simić, šef ovog odeljenja, kazala je juče da je devojčica bez svesti i da je priključena na aparate.

- Stanje joj je kritično i nepromenjeno. I dalje je bez svesti i priključena je na aparate. Postepeno je skidamo sa njih i nadamo se da će biti dobro - rekla je Simićeva.

Ovaj nemili incident dogodio se prekjuče oko 16.30 sati. Roditelji deteta odmah su obavešteni, ali ne i policija, koja je tek juče izvršila uviđaj u vrtiću kako bi se ustanovio uzrok ove nesreće. Snežana Petrović, direktor Predškolske ustanove Zvezdara, kazala je da su svi u vrtiću zatečeni i uznemireni nesrećom, ali juče nije želela da objasni kako je došlo do nje.

- Telefonom su mi javili za nesreću. Nismo pozvali policiju, već smo odmah otrčali u bolnicu. Srećom skener je radio i odmah su joj ustanovljene povrede. I lekari i mi učinili smo sve što smo mogli. Ormarići su pričvršćeni tiplovima za zid. Radi se o ormarićima za garderobu visine oko metar i po. To je sve što mogu da vam kažem za sad - kazala je Petrovićeva.

Zorica Pavlović, gradski sekretar za dečju i socijalnu zaštitu, kaže da je tek juče u 13.30 sati obaveštena da je povređeno dete u vrtiću "Čigra".

- Direktorka me je obavestila telefonom i u Sekretarijatu nemamo nikakvo zvanično obaveštenje iz obdaništa. Praksa je da Sekretarijat kontaktira roditelje i obavesti ih o nesreći. Nadam se da su sprovedeni svi zakonski postupci koji su propisani u ovakvim situacijama od strane direktora i zdravstvene službe.

Ovde se izgleda radi o grubom propustu pojedinca i nepoštovanju pravila koja su strogo propisana. Mora se ispitati situacija i utvrditi okolnosti pod kojim se desila nesreća. Prema prvim informacijama koje sam dobila dete je bilo bez nadzora, samo u prostoriji, a kasnije taj iskaz je promenjen i navodno je vaspitačica bila 1,5 metra od deteta. Zaposleni u vrtićima treba da strogo poštuju pravila, da im budu kao crveno slovo.

Svako jutro treba da se pregledaju svi objekti, ormari i vrata i napravi zapisnik. Ako nešto nije u redu mora da se prijavi. Naravno da se nekad nesreća može desiti iako je sve u redu, ali se moraju ispitati svi uslovi - kaže Pavlovićeva.

M. J - P. R.


vesti po rubrikama

^hronika

17:14h

Trogodišnja devojčica teško povređena u vrtiću "Čigra"

17:22h

Glas istražuje: Koje bi strane službe bile angažovane na slučaju pogibije vojnika

17:31h

Vojska iznenada odbila da koristi automat M21 domaće proizvodnje

17:40h

Radomir Manojlović iz EDB-a stradao juče u krugu fabrike IMT

23:47h

Otac poginulog vojnika Dragana Kostića kod Vuka Draškovića

23:55h

Danica Drašković ništa ne zna

 


     


FastCounter by LinkExchange