[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 29. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rukovodstvo "Grejanja" protiv privatizacije

Loša procena vrednosti

ZRENJANIN - Nakon što je republička Agencija za privatizaciju započela prikupljanje informacija o potencijalnim kupcima zrenjaninskog DP "Grejanje", u javnosti se oglasio direktor Ilija Svilar, navodeći da su, čelnici ovog preduzeća, pod pretnjom plaćanja novčanih kazni, bili prinuđeni da Agenciji prilože prospekt firme.

U "Grejanju"smatraju da nije procenjena realna vrednost preduzeća i da je, za sada, nerealno započinjati pripreme za njegovu privatizaciju. O ovom slučaju, juče se oglasio i Opštinski odbor Socijaldemokratske partije, koji je sačinio predlog odluke o tome kako bi trebalo da se sprovede privatizacija "Grejanja".

- Odlukom o prodaji, prema pokrenutoj inicijativi, a bez prethodno pribavljenih podataka o stvarnoj vrednosti preduzeća, Zrenjaninci bi bili oštećeni za par desetina miliona evra, a 95 odsto sredstava, dobijenih od te prodaje, otišli bi u budžet Republike Srbije i AP Vojvodine, što je, izgleda, i jedini interes Mlađana Dinkića, Republičkog ministra finansija-ističe se u saopštenju SCP.

LJubiša Samardžić, portparol ove partije i tehnički direktor "Grejanja", ističe da će SDP, predsedniku opštine Goranu Kneževiću proslediti predlog odluke, koji bi on, na sledećoj sednici SO Zrenjanin, zakazanoj za 2. novembar, morao da ponudi odbornicima na izglasavanje.
- Moramo sprečiti da se privatizacija sprovede ovako nepromišljeno, pogotovo zbog toga što se ne zna koliko udela u kapitalu "Grejanja" imaju opština, građani i radnici ovog preduzeća - napominje Samardžić.

K. S.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

17:24h

Novi Sad: Naknadne popravke o trošku izvođača

17:32h

Zrenjanin: Rukovodstvo "Grejanja" protiv privatizacije

17:41h

Sud usvojio žalbu koalicije "Čiste ruke"

17:50h

Sremska Mitrovica: Kamion i kontejneri na poklon

 


     


FastCounter by LinkExchange