[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 28. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Marina Arsenijević sa Lorom Buš i Čeri Bler

Marina Arsenijević, pijanistkinja, posle koncerta u Karnegi holu

Nisam se još udala

zbog posvećenosti

Uspešan biznismen pored sebe će imati lepoticu, ali samo kao ukras

Marina Arsenijević, mlada i lepa pijanistkinja, krajem osamdesetih i početkom devedesetih postala je miljenica publike i domaćih medija. Sa kompakt diskom "Moj maternji jezik" postigla je veliki uspeh, a "My Balkan Soul" postaje najprodavaniji disk u 11 zemalja. Posle bombardovanja Srbije, Marina se seli u SAD.

Američka kritika je predstavlja kao "lepoticu sa likom glumica iz Džems Bond filmova, sa vrhunskom pijanističkom tehnikom i snažnom emocijom u obliku balkanske munje." Svirala je prošle godine u čast Lore Buš, prve dame Amerike u Beloj kući.

- Drugi put se pojavljujem kao solista u Karnegi holu. Publika je mogla da čuje program "Marina in America" koji je predstavljen kao klasični krosover multimedijalni spektakl. Svirala sam najvirtuoznije klasične kompozicije Lista, Šopena, Rahmanjinova, zatim moj aranžman Geršvinove "Rapsodije u plavom", "Boemsku rapsodiju" britanske grupe Kvin, brodvejski mjuzikl "Evita", u kojoj upotrebljavam i svoj glas kao drugi instrument, svirala sam kompozicije inpirisane Balkanom, a koncert sam završila mojim aranžmanom "America the Beautiful". Tu kompoziciju sam svirala i prošlog maja u Beloj kući u čast prve dame Amerike Lore Buš,kaže za Glas.

Koliko ste se zaista promenili i na čemu trenutno radite?
- Prilično sam se promenila. Dozvolila sam sebi da pokažem na sceni sve svoje talente, moj pijanizam je danas daleko slobodniji u izrazu. Upravo pišem mjuzikl o životu Nikole Tesle, koji se priprema za 150-godišnjicu rođenja ovog velikog naučnika. Premijera se očekuje u Njujorku, gde je Nikola Tesla proveo najveći deo života. U projekat je uključena i američka televizija PBS.

U domaćim medijima se dosta pisalo o tome da ste uspeh u Americi postigli zahvaljujući pomoći svog životnog partnera, koji je vaš komentar?
- Uspeh se teško podnosi, a pogotovo ako ga postiže talentovana, lepa žena na Balkanu. Postoji nepisano pravilo na tom području da je muškarac taj koji ženi otvara sva vrata i obasipa je dijamantima i vilama. Moj put nije bio nimalo lak. Odnos žena-muškarac na Zapadu je vrlo jasan. Uspešan biznismen će pored sebe imati lepoticu, ali samo kao ukras.

S obzirom na to da je stekao novac teško (kako je jedino moguće da se u Americi stekne) vrlo ga mudro čuva, i ulaže samo u ono u što je 100 odsto siguran da mu donosi profit. Te bajkovite priče koje mi zamišljamo da će neki uspešan biznismen, zato što si lep, ili zato što te voli, da uloži novac u tvoju karijeru, bez sigurnosti da će mu se taj novac vratiti, na Zapadu ne postoje. Pa pogledajte odnos Donalda Trampa i Melanije Knaus. On je voli do neba, ali potpisuju predbračni ugovor za slučaj razvoda.

Verovatno zbog tog i takvog života se do sada nisam udala i sve što imam, moj je talenat i posvećenost muzici. Ja sam poslednja osoba koja ne bih pomenula one koji su mi pomogli.

B. Lijeskić


vesti po rubrikama

^kultura

16:12h

Marina Arsenijević: Nisam se još udala zbog posvećenosti

16:20h

U Kinoteci prikazan film "Moj prijatelj štiglić"

16:28h

Prva srpska predstava na Brodveju

16:40h

"Dani Zorana Radmilovića" bez Tanje na otvaranju

16:49h

Lazarevac: Retrospektiva Olivere Grbić

 


     


FastCounter by LinkExchange