[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 28. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Predsednik Marović o sumnjama u zvaničnu verziju pogibije u Topčideru

Ni Davinića, ni Krgu

neću da poštedim

Posle izveštaja komisije moguće je da se otvori pitanje odgovornosti, rekao je Marović i poručio da "niko neće biti pošteđen odgovornosti, bio načelnik Generalštaba ili i ministar odbrane"

BEOGRAD - Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović potvrdio je u intervjuu za magazin na engleskom jeziku KorD da su na nedavnoj sednici Vrhovnog saveta odbrane iznete nove činjenice o pogibiji vojnika u kasarani na Točideru.

Kako se navodi u izvodima iz Marovićevog intervjua koje je ovaj beogradski mesečnik juče dostavio FoNetu, predsednik državne zajednice je pozvao da se sačeka na rezultate Nezavisne komisije koja istražuje ovaj slučaj, ali je napomenuo da se ne može isključiti da su u tom objektu bili skriveni haški optuženici ili neki "kriminogeni elementi".

- Da li je neko od njih (haških optuženika) ili neki kriminogeni elementi, pokazaće istraga Nezavisne komisije. Ako bude skriven neko od haških optuženika, lično ću da tražim odgovornost bez obzira na to o kome se radilo - naglasio je Marović.

Sve ćemo prekopati

Na pitanje hoće li biti odgovornosti pošto su saopštenja izdata odmah posle tog tragičnog slučaja govorila da su vojnici pucali jedan u drugog, predsednik SCG je odgovorio: "Izveštaja komisije je toliko važan da ćemo, ako treba prekopati sve tajne, skrivene i podzemne prostorije, puteve, papire i ličnosti da bismo došli do ove istine - zaključio je Marović.

Posle izveštaja komisije moguće je da se otvori pitanje odgovornosti, rekao je Marović i poručio da "niko neće biti pošteđen odgovornosti, bio načelnik Generalštaba ili i sam ministar odbrane".

Prema izvodima iz intervjua, Marović je najavio odgovornost načelnika Generalštaba Branka Krge, ukoliko se pokaže da je u objektu na Topčideru bio skriven neko od haških optuženika.

"Od njega smo dobijali uverenja i verovali mu i danas verujem da su to istinite službene informacije da se ni u jednom vojnom objektu ne može naći bilo ko od haških optuženika. Ako bi se pokazalo suprotno, to bi značilo da nas je načelnik Generalštaba netačno informisao i da je želeo da nas drži u zabludi. Dakle, sačekajmo da se to proveri", rekao je Marović.

O novim činjenicama Marović je precizirao: "Neke od njih su otkrivene u istrazi koja se vodi. Ono što mogu reći jeste da nas je ministar na Vrhovnom savetu odbrane nesumnjivo upoznao sa nekim od činjenica koje do sada nisu bile poznate".


vesti po rubrikama

^hronika

18:15h

Glas istražuje: Koliko pritvorenika beži iz zatvora u Srbiji

18:23h

Danas ekshumacija tela drugog vojnika?

18:30h

Predsednik Marović o sumnjama u zvaničnu verziju pogibije u Topčideru

18:41h

Suđenje za atentat u Budvi: Penzioner prepoznao optužene

18:50h

Beograd: Čoveku pao krov na glavu i ubio ga

19:01h

Dragan Veselinov svedoči danas

19:10h

Jagodina: Ubica roditelja na posmatranju

19:19h

Nova Varoš: Švercovali Albance u Nemačku

 


     


FastCounter by LinkExchange