[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 27. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Britanci hoće Homera
za predsednika Amerike

LONDON - Homer Simpson, lik iz poznate crtane serije "Simpsonovi", možda nije idealan otac, ali je osvojio srca britanskih TV gledalaca, koji žele da on bude sledeći predsednik Amerike, rezultati su ankete koju je sproveo britanski list Tajms, prenosi Tanjug.

Bivši predsednik Amerike Džordž Buš stariji jednom prilikom je izjavio da američka porodica treba pre da se ugleda na "Voltonove (porodica iz popularne američke serije iz 70-ih godina), nego na Simpsonove". Britanski TV gledaoci, kako rezultati sprovedene ankete pokazuju, misle sasvim drugačije.

Dok Amerikanci razmišljaju o obećanjima protivkandidata Džordža Buša i Džona Kerija o rešavanju pitanja poreza i bezbednosti u zemlji, britanski TV gledaoci su se složili da Homerov predizborni slogan bude "Nećemo veliku vladu, samo velike brojeve pantalona".

U predizbornom programu koji su za časopis Tajms napisali scenaristi serije "Simpsonovi", crtani junak se takođe zaklinje:
- Ako dođem na vlast, obećavam da će biti manje nuklearnih katastrofa, nego dok sam radio na mestu inspektora u nuklearnoj elektrani.

Homer je dobio 24 odsto glasova u anketi u kojoj je učestvovalo više od 2.000 ljudi. Drugo mesto zauzeo Džošua Bartlet, predsednik Amerike iz serije "Zapadno krilo", koga igra slavni glumac Martin Šin.


vesti po rubrikama

^vesti

18:10h

Britanci hoće Homera za predsednika Amerike

18:18h

Mlekom od kobile leče bolesti disajnih organa

18:25h

Pola sveta će slaviti 1. maj 2005.

18:33h

Krijumčarili žabe u kutijama za film

18:40h

Oženio se 130, a razveo 85 puta

18:47h

"Kalašnjikov" loše ime za votku

 


     


FastCounter by LinkExchange