[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 27. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Donacije osnovnim školama

Osnovnim školama Beograda biće svečano dodeljene donacije danas u 13 sati u Skupštini grada. Svečanosti će prisustvovati Bojan Stanojević, član gradske vlade, Vesna Mirović- Pjevač, gradski sekretar za obrazovanje i gosti iz inostranstva. Kompanije "Logiteč" donacijom kompjuterskih kamera beogradskim školama želi da podstakne i pomogne uvođenje i razvoj novih tehnologija u sistemu školstva kod nas.

V. V.

Sajam meda na Vidikovcu

Pod pokroviteljstvom SO Rakovica, a u organizaciji Beogradskog udruženja pčelara, u petak počinje prodajna izložba meda ispred crkve na Vidikovcu pod nazivom "Vidikovac 2004". Izložba će trajati do 31. oktobra, a učešće je najavilo 15 proizvođača meda i tri proizvođača kozmetike od meda.

S. T.

Igra je ozbiljna izložba

Ambasada Švedske i Dečiji kulturni centar Beograd organizuju interaktivnu izložbu "Igra- ozbiljna izložba". Otvaranju izložbe će prisustvovati predstavnici švedskog instituta, Ambasade Švedske u SCG, putujućih izložbi Švedske, kao i predstavnici Beograda i Srbije.

V. V.

Otkazana sednica SO Čukarica

Sednica SO Čukarica koja je trebalo da se održi juče i na kojoj je bilo predviđeno da se izaberu novi opštinski organi vlasti, iznenada je otkazana. Tako će građani koji su na Čukarici birali svoje poslanike na lokalnom nivou pre više od mesec dana morati da na ostvarenje svoje volje sačekaju još neko vreme.

I. Ć.

Mirjana Božidarević ponovo
predsednik Starog grada

Mirjana Božidarević iz Demokratske stranke drugi put zaredom izabrana je za predsednika Skupštine opštine Stari grad. Tako je juče odlučeno na konstitutivnoj sednici ove opštine kojoj je prisustvovalo 54 od ukupno 56 odbornika.

Sve predložene tačke dnevnog reda su prihvaćene. Na početku su potvrđeni mandati 56 odbornika SO, a zatim je novoizabrana predsednica, uz saglasnost SO za svog zamenika imenovala Nebojšu Bakareca iz Demokratske stranke Srbije (interesantno je da su svi glasali "za"). Za sekretara Skupštine opštine postavljen je Zoran Đorđević, dosadašnji član Izvršnog odbora Opštine, koji je odmah po imenovanju podneo ostavku na dosadašnju funkciju, a izabrano je i sedam članova Opštinskog veća. Za načelnika Opštinske uprave postavljen je Dejan Kovačević dok će njegov zamenik sledeće četiri godine biti Slavko Perović.

I. M.

Razdvajanje dvojnika
u Majke Jevrosime

U Ulici majke Jevrosime radnici "Telefon kabla" i "Telekoma" juče su menjali postojeće kablove koji bi trebalo da omoguće kvalitetnije telefonske veze svim pretplatnicima u ovoj ulici.
- Već tri godine "Telekom" ubrzano radi na digitalizaciji centrala. Što se tiče radova u Majke Jevrosime, cilj je da se razdvoje svi dvojnici, a očekujemo da će svi poslovi biti završeni do juna sledeće godine. Planirano je da se osim ove ulice digitalizuju i Vlajkovićeva, Kosovska, Palmotićeva - kaže Sonja Drobnjak, PR "Telekoma". Ona očekuje da će do kraja 2005. najveći deo grada dobiti novu centralu.

I. M.

Sirene u podne

Gradski centar za obaveštavanje najavio je za danas u podne proveru sistema za uzbunjivanje signalom za prestanak opasnosti, jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi. Provera sistema za uzbunjivanje se inače obavlja svake poslednje srede u mesecu i svi oni koji se budu zatekli na ulici neka se ne plaše, u pitanju je samo provera, i služi da bi sve funkcionisalo za ne daj bože.

J. S. V.

Još nema sednice SO Zemun

Po zakonu o lokalnoj samoupravi konstitutivna sednica Skupština opština trebala bi da se održi u roku od dvadeset dana od izdavanja uverenja odbornicima. Taj zakonski rok je istekao juče, a konstitutivna sednica SO Zemun nije održana.

Iz opštine Zemun poručuju da će konstitutivna sednica biti održana kada predsednik dobije potpisan koalicioni sporazum koji obezbeđuje skupštinsku većinu. Budući da takav dogovor nije dostavila ni jedna od stranaka nema realnog osnova za zakazivanje konstitutivne sednice SO Zemun.

S. T.

Nedelja solidarnosti sa obolelima
od cerebralne paralize

U Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu, juče je, povodom Nedelje solidarnosti sa osobama obolelim od cerebralne paralize, organizovan šahovski turnir i celodnevno druženje lica sa invaliditetom. Organizator ovog susreta, koji se održava već nekoliko godina, je Savez za cerebralnu paralizu u saradnji sa Udruženjem za sport i rekreaciju invalida a pobednik šahovskog turnira je ekipa "Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda".

J. S. V.

Vozači GSP "Beograd"
uskoro dobijaju uniforme

Zamislite, uđete u javni prevoz a unutra sedi šofer u uniformi, sa kapom i odelom. Uskoro će svi vozači GSP-a dobiti nove jednoobrazne uniforme. Pored toga, vozači će na posao morati da dolaze uredni, kao i da nauče manire lepog ponašanja te će morati pristojno da se ophode prema putnicima.

- Posle osavremenjivanja voznog parka i nekoliko drugih rešenja, došlo je vreme da poradimo na vizuelnom imidžu našeg preduzeća i zaposlenih - objašnjava Slaven Tica, direktor GSP "Beograd".

Prvi korak biće kupovina uniformi za vozače, a radnici će dobiti i nove službene oznake na kojima će biti fotografija i lični podaci vlasnika oznake.

J. S. V.

Nova postavka paprati u "Jevremovcu"

Nova postavka paprati pod nazivom "Iz magle prošlosti", biće otvorena sutra u Botaničkoj bašti "Jevremovac". Izložbom će biti predstavljena jedna manja grupa biljaka koja je pre više miliona godina uspela da prevaziđe jedan od najtežih koraka u evoluciji života na našoj planeti, osvajanje kopna. Ova jedinstvena izložba paprati može se pogledati svakog radnog dana do 17. 11. 2004. godine od 9 do 17 sati.

S. T.

Sinatra u Beogradu

Džez klub-restoran "Sinatra" u Ulici braće Jugović 3 otvoren je juče u 19 sati. Osnovna ideja otvaranja ovog kluba je da poslovni ljudi koji ne žele da sede kod kuće, posle posla mogu da se odmore uz prijatnu atmosferu i laganu muziku.

Kako samo ime kaže, u ovom klubu će se slušati lagani džez sa akcentom na Frenka Sinatru, jednog od najvećih američkih pevača svih vremena. Svake večeri biće žive svirke u blokovima a u pauzama će se prikazivati projekcije velikih džez koncerata. U planu je da se "džem sešni" održavaju svake večeri, što će zavisiti od posećenosti kluba.

P. O.

Zatvoren Festival studentskog filma

Međunarodni festival studentskog filma, šesti po redu, okončan je sinoć dodelom nagrada i projekcijom nagrađenih radova u veseloj atmosferi i prepunoj sali Muzeja jugoslovenske kinoteke. Uručena su priznanja, isečena je slavljenička torta, a onda se slavilo u klubu Andergraund.

Nagrada za najbolji film pripala je filmu "12 i po minuta" koji je režirao Džošua Dauma (Nemačka). Žiri, hrvatski reditelj Dalibor Matanić, novinar Dragan Jovićević i apsolvent režije Jovan Todorović, odlučili su da specijalnim priznanjem nagrade filmove "Priča o alkoholu" Jonas Embirng (Švedska), "Antiportret" Frančeska Amata (Italija) i "Tokio" Aleksa Rademakers-a (Španija).

Nagrada Ponoćni bioskop istoimene radio emisije koju je uručio autor Milan Špiček pripala je filmu Sezona 90-91 Gorana Vojnovića (Slovenija). Nagrade publike dobili su filmovi "Kraj igre" Petra Oreškovića (Hrvatska) i "Oskar" Guro Ekholmen-a (Norveška).

V. M.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:15h

Bomba u "golfu" usmrtila suvozača

21:23h

Zašto policija još ne saopštava šta je bilo sa privatnim autobusom 88

21:35h

Do petka će se zadržati toplo i sunčano vreme što mnogi koriste da i dalje uživaju na plaži

21:46h

Taksisti danas u Ministarstvu trgovine pregovaraju o poskupljenju

21:55h

Sa zakašnjenjem od četiri meseca proradila fontana

22:03h

Motor oborio pešaka

22:12h

Humanitarni koncert

22:20h

Humanitarni fond opštine Voždovac

22:31h

Upoznajte Beograd: Prvi televizor u gradu

22:40h

Gradske vesti: sajam meda na Vidikovcu

22:51h

Obaveštenja iz Vodovoda

 


     


FastCounter by LinkExchange