[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 27. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Taksisti danas u Ministarstvu trgovine pregovaraju o poskupljenju

Jedna cena za sve

Beotaksi nije među onima koji su tražili povećanje cena usluga , ali to ne znači da vožnja taksijem neće poskupeti

U Ministarstvu trgovine, turizma i usluga danas će biti održan sastanak između ministra i predstavnika taksi udruženja po pitanju povećanja cene taksi usluga, ali i uspostavljanja jedinstvene cene bez raznoraznih popusta, koje daju neka taksi udruženja. Većina taksista se složila da je potrebno uvesti jedinstvene cene i za start i za pređeni kilometar i za čekanje kako bi se izbegle žalbe građana i pružila im se što kvalitetnija usluga.

Milivoj Armuš, predsednik "Beotaksija", jedan je od onih koji zastupaju jedinstvenu cenu za sve taksiste i borbu za klijente kvalitetom, a ne cenama.

Protiv jedinstvene cene

Za jedinstvenu cenu se izjasnilo 6.010 predstavnika taksi udruženja, a protiv 907. Jedinstvenu cenu su podržali Beotaksi, Luks taksi, Alo taksi, Pink, Žuti, taksi udruženje Beograd, CD taksi, NBA taksi, Čukarički plavi taksi, kao i Sindikat nezavisnost i Unija sindikata. Protiv su Maksis, Palma, Alfa M, Gold i Naksi taksi.

- Beotaksi neće povećavati cene svojih usluga i mi nismo među onima koji su tražili to povećanje. To ne znači da do poskupljenja ne treba da dođe, ali treba utvrditi tačne kriterijume za koliko procenata. Taksi prevoz je javni prevoz i treba da imamo jedinstvene cene. Svi taksisti plaćaju isti porez i sve drugo je isto za sve taksiste, pa bi trebalo i da naplaćuju usluge po istim cenama. Ova cena bi bila osnovica za plaćanje poreza, morala bi da bude ekonomska, odnosno da se taksistima isplati da voze i da bude prihvatljiva za građane - kaže Armuš.

Među taksistima je urađena anketa, pitanje je glasilo: "Da li ste za jedinstvenu cenu taksi usluga?" i od 4.000 odgovora, njih deset je odogovorilo negativno. I, uopšte, među predsednicima i predstavnicima udruženja većina podržava uvođenje istih cena za sve.

- U svetu nigde nije jeftiniji taksi na poziv nego kada se zaustavi na ulici, a kod nas se daje popust od 20 posto. To je nelojalna konkurencija, jer, na primer, ako neko taksi udruženje nema radio stanicu oni ne mogu da dobiju poziv i da ponude popust. Cela politika taksija je nakaradno postavljena i mi želimo da to ispravimo sa uvođenjem jedinstvene cene, jer bi se tako uništila nelojalna konkurencija i ne bismo više imali Aerodrom i Železničku stanicu. Onda bi se taksisti borili za mušterije brzinom dolaska na mesto, kvalitetom usluge i komforom automobila - dodaje Armuš.

M. Obradović


vesti po rubrikama

^Beograd

21:15h

Bomba u "golfu" usmrtila suvozača

21:23h

Zašto policija još ne saopštava šta je bilo sa privatnim autobusom 88

21:35h

Do petka će se zadržati toplo i sunčano vreme što mnogi koriste da i dalje uživaju na plaži

21:46h

Taksisti danas u Ministarstvu trgovine pregovaraju o poskupljenju

21:55h

Sa zakašnjenjem od četiri meseca proradila fontana

22:03h

Motor oborio pešaka

22:12h

Humanitarni koncert

22:20h

Humanitarni fond opštine Voždovac

22:31h

Upoznajte Beograd: Prvi televizor u gradu

22:40h

Gradske vesti: sajam meda na Vidikovcu

22:51h

Obaveštenja iz Vodovoda

 


     


FastCounter by LinkExchange