[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 27. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Rade Knežević (59) poginuo, a Života Obradović teško povređen

Bomba u "golfu"
usmrtila suvozača

Rade Knežević (59) iz Kaluđerice, poginuo je juče oko 10 sati, kada je u "golfu" (BG 312-309), u kome je bio na mestu suvozača, aktivirana kašikara. Vozač "golfa" Života Obradović tom prilikom je teško povređen i kolima Hitne pomoći prevezen je na Urgentni centar. Knežević i Obradović su u trenutku eksplozije bili ispod nadvožnjaka u blizini "Lastine" garaže, na isključenju sa autoputa, kod Malog Mokrog Luga.

Ispod nadvožnjaka ostala je rasuta srča, jer su sva stakla, osim onog sa suvozačeve strane popucala od siline eksplozije. Auto se zaustavio oko 200 metara dalje, gde su ostali tragovi krvi. U sivom "golfu", između sedišta, bilo je, prema nekim saznanjima, čak pet ručnih bombi "kašikara", od kojih je bar jedna aktivirana.

Veća nesreća je izbegnuta za dlaku. Naime, kada je Obradović već bio na operacionom stolu, kod njega je pronađena bombi sa napola izvučenim osiguračem. Urgentni centar je zato juče bio blokiran oko 40 minuta. Jedan od okupljenih, koji je došao da vidi šta se dešava, bio je i radnik zaposlen u "Lasti".
- Čuli smo eksploziju, ali smo mislili da je negde eksplodirao plin - kaže ovaj čovek zabrinuto. - Ovo je strašno.

Juče je na mestu tragedije sve vrvelo od policije iz OUP Zvezdara. Bilo je tu i jedno vozilo vatrogasne brigade, za svaki slučaj. Ostaje da istraga utvrdi kako su bombe aktivirane i šta su uopšte "tražile" u "golfu".

Izbegnuta tragedija u Urgentnom

Prema rečima doktora iz Urgentnog centra, Rade Knežević je preminuo na reanimaciji, a Života Obradović je operisan i u teškom je stanju.
- Njega je po prijemu operisao tim opštih hirurga, a potom su ga preuzeli ortopedski i vaskularni tim, jer je dovezen sa veoma teškim povredama - saznali smo u Urgentnom centru.
Iz ove ustanove nezvanično nam je potvrđeno da je kod Radeta Kneževića pronađena poluaktivirana kašikara. Lekari su bili dovoljno prisebni pa su pozvali policiju. Specijalci su ubrzo stigli i evakuisali sve pacijente i osoblje iz tog dela Urgentnog centra, pa na sreću, niko nije povređen.

J. Vučić


vesti po rubrikama

^Beograd

21:15h

Bomba u "golfu" usmrtila suvozača

21:23h

Zašto policija još ne saopštava šta je bilo sa privatnim autobusom 88

21:35h

Do petka će se zadržati toplo i sunčano vreme što mnogi koriste da i dalje uživaju na plaži

21:46h

Taksisti danas u Ministarstvu trgovine pregovaraju o poskupljenju

21:55h

Sa zakašnjenjem od četiri meseca proradila fontana

22:03h

Motor oborio pešaka

22:12h

Humanitarni koncert

22:20h

Humanitarni fond opštine Voždovac

22:31h

Upoznajte Beograd: Prvi televizor u gradu

22:40h

Gradske vesti: sajam meda na Vidikovcu

22:51h

Obaveštenja iz Vodovoda

 


     


FastCounter by LinkExchange