[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 25. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Konstituisana Skupština opštine Kruševac

KRUŠEVAC - Skupština opštine Kruševac konstituisana je u napetoj i žučnoj atmosferi. Predsednik Skupštine je Branislava Brkić (DSS), njen zamenik je Ružica Čukurdić iz G17 plus. Za zamenika predsednika opštine imenovan je Saša Anđelković iz DSS a sekretar SO je Dragica Bojković. Načelnik opštinske uprave je Nemanja Moskovljević iz DSS. Izabrano je i 7 članova Opštinskog veća iz redova DSS, SPS, SPO i G17 plus.

Stav odborničke grupe DS, sa najviše odbornika u SO, je da su ovakvom koalicijom izneverena izborna obećanja i volja građana, zbog ulaska SPS u koaliciju sa DSS.
- Dajemo mogućnost svim strankama pa i vama, iako ste odbili mogućnost da budete sa nama u koaliciji i u određenim upravnim odborima - rekao je predstavnik Odborničke grupe DSS Miloš Radulović.

- Ako uđemo u koaliciju sa vama, hoćemo odgovarajući tretman. Mi nismo rekli da nećemo sa vama u koaliciju, već nećemo u koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije. Kako vam to nije jasno. A vi želite koaliciju sa njima. I to mora da se kaže- odgovorio je predstavnik Odborničke grupe DS Miodrag Đidić.

Polarizacija dve najjače sukobljene stranke u Kruševcu se nastavlja. Na narednoj sednici sledi rasprava o deobi najvažnijih direktorskih mesta u lokalnoj samoupravi, koja po dogovoru manjinske koalicije pripadaju DSS, SPO, G17 plus i SPS, a DS , koja je držala desetak ključnih mesta a sada ostaje bez vlasti. Sa njima u poziciji su SRS i Pokret "Snaga Srbije".

R. B.


vesti po rubrikama

^Srbija

18:03h

Selo Marovac na jugu Srbije, odavno opustošeno belom kugom

18:11h

JKP "Rasina" nenajavljeno zavrnulo slavine bruskim hotelima

18:20h

Meštani Prahova ponovo svojim sredstvima unapređuju selo

18:27h

Vlada u Topoli uvodi novi vid komunikacije

18:36h

Konstituisana Skupština opštine Kruševac

18:43h

Gornji Milanovac: Najjeftinije grejanje na gas

18:50h

Zaječar: Dužnicima seku struju

18:58h

Negotin: Besnilo u Štubiku

19:05h

Prokuplje: Verifikovani mandati

 
 


     


FastCounter by LinkExchange