[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 25. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Javno komunalno preduzeće "Rasina" nenajavljeno zavrnulo slavine bruskim hotelima

Deca iz Novog Sada

bez vode tri dana

BRUS - Javno komunalno preduzeće "Rasina" prošlog petka obustavilo je isporuku vode hotelima "Zvezda" i "Bela reka" u Brzeću, u čijim se objektima nalazilo se 190 mališana iz Novog Sada. Pukla je bruka, otkazani dogovoreni aranžmani, a jedna grupa je odmah napustila hotel u Brusu.

- Tačno je da smo dugovali komunalcima 35 hiljada dinara. Ali postoji način po kojem je ova oblast strogo regulisana zakonskim aktima pa je tim pre pomenuta mera pokazatelj neznanja i zloupotrebe. Mislim da je reč o samovolji direktora Javnog komunalnog preduzeća "Rasina". Odmah smo tražili intervenciju predsednika Opštine, i obratili se Vrhovnom sudu. Međutim, nismo naišli na razumevanje, pa su nam slavine ostale suve - kaže direktor Turističko ugostiteljskog preduzeća "Zvezda" Dobrica Čukuranović.

Preduzeće zbog svega trpi veliku materijalnu štetu čiju će nadoknadu potražiti na sudu. Hotelijeri su do vode došli nakon tri dana, vanparničnim postupkom vođenim pred Opštinskim sudom u Brusu. Sud je naložio da se voda odmah pusti. Tako je i učinjeno ali je jedan broj gostiju već otišao.

Saznajemo, međutim, da problem sa vodom nisu imali samo hotelijeri. Slavine su zavrnute i Domu kulture, Narodnoj biblioteci, Radio Brusu, Direkciji za gradsko građevinsko zemljište i puteve. Zbog neizmirenih obaveza Brusjani za vodu duguju oko 25 miliona dinara. Građani traže odgovor ko je dozvolio da dugovi toliko narastu i zašto godinama nisu preduzimane zakonske mere i hoće li neko odgovarati što je deci, zbog nečije samovolje uskraćena voda.

R.B.


vesti po rubrikama

^Srbija

18:03h

Selo Marovac na jugu Srbije, odavno opustošeno belom kugom

18:11h

JKP "Rasina" nenajavljeno zavrnulo slavine bruskim hotelima

18:20h

Meštani Prahova ponovo svojim sredstvima unapređuju selo

18:27h

Vlada u Topoli uvodi novi vid komunikacije

18:36h

Konstituisana Skupština opštine Kruševac

18:43h

Gornji Milanovac: Najjeftinije grejanje na gas

18:50h

Zaječar: Dužnicima seku struju

18:58h

Negotin: Besnilo u Štubiku

19:05h

Prokuplje: Verifikovani mandati

 
 


     


FastCounter by LinkExchange