[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 25. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Verica Kalanović, predsednik IO G17 plus

Nijedna odluka bez

dogovora s članstvom

BEOGRAD - Nisam sigurna da bi uopšte trebalo da se osvrćem na insinuacije i lično nezadovoljstvo gospodina Dragojlovića iznete u vašem listu, ali tvrdim da je G17 plus jedna od najdemokratskijih stranaka na našoj političkoj sceni - rekla je za "Glas" Verica Kalanović, predsednik Izvršnog odbora te partije.

Povod za razgovor s njom, bio je u nedelju objavljen intervju sa Desimirom Dragojlovićem, nekadašnjim članom Predsedništva G17 u kojem je izneo teške optužbe na račun Miroljuba Labusa, Mlađana Dinkića i Predraga Markovića, rekavši da su zaveli strahovladu, da samo oni donose odluke u stranci, ne konsultujući ni Glavni, ni opštinske odbore.

- Istina je da ni na Glavnom, Izvršnom odboru, ili Predsedništvu stranke nema nikakvih tajni, da se sve odluke donose zajedno sa predsednicima opštinskih odbora i članstvom, daleko demokratskije od nekih centralističkih stranaka, navodi Kalanovićeva.

Ona podseća da je prošle subote održana sednica Glavnog odbora na kojem je Miroljub Labus podneo izveštaj o radu i insistirao da se GO o njemu izjasni tajno, s tim da bi ishod glasanja zapravo bilo i izjašnjavanje o poverenju njemu i vrhu stranke.
- Bez ikakvog lobiranja ili sugestija članovima GO, za izveštaj Labusa je tajno glasalo devedeset odsto od 260 članova, a samo je njih 12 bilo protiv. Inače, odluke o smenama se donose na skupštini stranke, a Labus je tražio već na sednici GO izjašnjavanje o poverenju iako nije morao, i ja zaista ne vidim način za demokratskiji postupak, kaže ona.

Ipak, pitali smo našu sagovornicu odakle onda povod Dragojloviću za optužbe koje je izneo, ali je ona insistirala na njegovom ličnom nezadovoljstvu i podsetila da od marta on nije više član Predsedništva, jer na glasanju nije dobio dovoljan broj glasova i da je verovatno to razlog.

A oko (iznenadnog) podnošenja ostavki Ksenije Milivojević i Gorana Paunovića na funkcije u Skupštini Srbije, Kalanovićeva je rekla da ne zna više od onog što je pročitala u novinama i da "će ih baš pitati za razloge kad se sretnu".
- Nemam zaista razloga da sumnjam da su u pitanju lični razlozi, kako su i rekli, i da nije reč ni o kakvom sukobu sa vrhom stranke. Da sukob postoji, oni bi o tome morali da govore na sednici GO, ali se niko od njih nije javio za reč i zato verujem da je istina ono što su naveli - zaključila je Verica Kalanović.

M.Mijailović


vesti po rubrikama

^politika

17:25h

Ishod parlamentarnih izbora na Kosovu, po nekima, bio je očekivan

17:30h

Novi vojvođanski parlament biće konstituisan na sednici 30. oktobra

17:45h

Aktivirane dve od ukupno 18 krivičnih prijava protiv Kase

17:50h

Predsednik IO G17 plus: Nijedna odluka bez dogovora s članstvom

17:55h

Vlahović: Velika kampanja protiv Tadićevog poziva

18:05h

Vujanović: Skupa državna zajednica

18:10h

Vukićević: Srbima treba jedinstvo

 


     


FastCounter by LinkExchange