[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 25. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Uređenje trga

ispred SO Zvezdara

Na trgu ispred SO Zvezdara prošle sedmice postavljena je bista kralja Aleksandra Prvog Obrenovića čija visina sa postamentom iznosi 3,6 metara, rad vajara Slobodana Bana Savića. Izgradnju biste je finansirala SO Zvezdara sa milion dinara.

Obnova i uređenje trga ispred zgrade opštine započeto je pre dve godine. Popločavanjem trga i spajanjem ulica Kraljice Marije i Sinđelićeve završena je prva faza radova, a druga faza počela je 10. septembra. Za sada je postavljen spomenik, a u toku su poslovi na završetku fontane i zelene površine.

M. J.

Policajci meseca

na Zvezdari

Dušica Boščanin i Dragan Medić proglašeni su za policajce meseca septembra na teritoriji opštine Zvezdara. Policajci su dobili novčane nagrade u iznosu prosečne zarade na nivou Republike.

M. J.

Podela priznanja

na 35. Sajmu opreme

Uručenje priznanja povodom 35. Međunarodnog sajma opreme i sredstava za savremenu nastavu- "Učila", 26. Međunarodnog sajma grafičke i papirne industrije "Grafima" i 12. Međunarodnog sajma informativno- birotehničke opreme "Biro- Ekspo" održano je juče u Upravnoj zgradi Beogradskog sajma. Najbolji izlagači dobili su nagrade "Zlatni i srebrni pečat", "Zlatna i Srebrna tabla" kao i diplome.

M. J.

"Ateks" otvorio još

jednu prodavnicu

Renovirana prodavnica trgovačke kuće "Ateks" - "Moda mi", 21. po redu u ovom lancu, otvorena je u subotu u Bulevaru kralja Aleksandra 143. Sva roba je italijanska, a kupci je mogu platiti i čekovima na šest rata. Tako se cene odeće za dame kreću od 1.400 dinara za košulju, pa do 19.900 za kaput.

Kompleti se mogu naći po ceni od 9.500 pa do 13.870 dinara. Bluze koštaju nešto manje od 3.000 dinara, a rolke su 3.960 dinara. Muški kaputi se prodaju po ceni od 14.900 do 15.900 dinara. Kravate staju 999 dinara, a košulje su od 1.950 do 3.115.

Pre desetak dana takođe u Bulevaru kralja Aleksandra, ali na broju 250 otvorena je prva u nizu "Outlet" prodavnica, u kojoj se za 600 dinara mogu pazariti ženske suknje, muške i ženske pantalone koštaju 700 dinara ili muško odelo za 2.200 dinara...

J. V.

Reagovanje

"Trafika 'Kuza kompani' na Savskom trgu bb nije opljačkana od strane mog maloletnog sina, već je pravio nered u trafici posle rastanka sa devojkom koju je mnogo voleo", navodi se u demantiju Zorana Kuzeljevića, vlasnika trafike povodom teksta koji je u našem listu objavljen 23. oktobra, pod naslovom "Sin opljačkao oca".

"Naime, moj sin je ušao u trafiku i naredio radnici da me pozove da mu dovezem auto kojim bi otišao kod devojke (iako nema dozvolu) kako bi se pomirili ili će joj pokupiti sav pazar. Plašeći se da stvarno ne napravi takvu glupost pozvao sam policiju da interveniše a on se udaljio iz trafike pre njihovog dolaska i oko ponoći došao kući i izvinio se zbog nemilog događaja", stoji u dopisu koji je našoj redakciji dostavio Zoran Kuzeljević.

Nastavlja se

akcija "Dajte krv"

Dobrovoljni davaoci krv mogu dati danas od 10 do 13 sati u Geološko- hidrometeorološkoj školi na Voždovcu. Transfuziološke ekipe će dežurati i u GSP - Kosmaj na Zvezdari od 8 do 14 sati. Institut za transfuziju krvi biće otvoren od 7 do 19 sati, a kliničko-bolnički centri u Zemunu i Zvezdari od 7 do 14 sati.

M. J.

Radnici sa Buvljaka

danas ispred Vlade Srbije

Prodavci koji rade na Buvljoj pijaci najavili su za danas u 10 sati protest ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici. Organizatori štrajka predviđaju da će se ispred Vlade okupiti oko 1.000 ljudi što iz Beograda, što iz Pančeva i Subotice. Jedan od glavnih razloga ovog protesta je uvođenje fiskalnih kasa na Buvljak.

I. Ć.

140 godina Vatrogasne službe

Povodom 140 godina od prve profesionalne vatrogasne službe u Beogradu, u subotu je u Ulici Kneza Mihaila predstavljeno desetak vatrogasnih vozila koja su beogradski vatrogasci koristili kroz istoriju.

Najstarije vozilo je konjska zaprega iz 1880. godine, na koju je postavljena pumpa za vodu, a koja je donesena iz Budimpešte. U Knez Mihailovoj je bio veliki broj vatrogasaca koji su odgovarali na pitanja znatiželjnih građana. U isto vreme ne video-bimu su puštani filmovi iz istorije Vatrogasne službe Beograd.

M. O.

Novi supermarket u Rakovici

Novi supermarket " Orašac", na površini od 400 metara kvadratnih, otvoren je u opštini Rakovica, na teritoriji mesne zajednice Vidikovac. U marketu je zaposlenje našlo oko 50 radnika. Trebalo bi da ovaj market doprinese boljem snabdevanju građana pet mesnih zajednica sa Rakovice i Čukarice.

I. Z.

Novi Beograd pomaže

malim preduzećima

Opština Novi Beograd je prva opština koja je osnovala "Centar za razvoj lokalne ekonomije", koji ima za zadatak da pomogne razvoj malih i srednjih preduzeća. Otvaranje ovakvog preduzeća je važno zbog velikog potrošačkog potencijala ove oštine, s obzirom da je jedna od najvećih.

Prema rečima Željka Ožegovića predsednika ove opštine, velike su mogućnosti za pokretanje sopstvenog biznisa i naglašava da je ideja realizovana posle dužeg vremena.

P. O.

Najmasovnija atletska trka

povodom Dana Rakovice

Povodom trideset godina postojanja opštine Rakovica na nedavno održanoj sednici Sportskog saveza analizirani su postignuti sportski rezultati u toku ove godine, sa posebnim osvrtom na sprovedenu atletsku trku povodom Dana opštine, održanog turnira u malom fudbalu za učesnike osnovnih i srednjih škola i međunarodnog turnira u boćanju na terenu kluba " Lasta" na Labudovom brdu.

Članovi Sportskog saveza posebno su ponosni na masovnost učesnika atletske trke kroz Rakovicu na kojoj su učestvovale 44 ekipe sa preko 600 takmičara među kojima i 17 iz profesionalnih atletskih klubova Srbije.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

22:28h

Trgovci u Otvorenom tržnom centru podeljeni oko izdavanja računa

22:35h

Skoro deceniju i po u Beogradu postoji negativan prirodni priraštaj

22:42h

Šezdesetak stanovnika naselja Padina živi u neljudskim uslovima

22:50h

Radnici "Zelenila" jubilej proslavili sređujući Adu Ciganliju

22:58h

U studentskom odmaralištu na Zlatiboru juče otvoreni sportski tereni

23:04h

Upoznajte Beograd: Jedini Beograđanin na Mesecu

23:11h

Učenici Treće beogradske gimnazije konačno stigli

23:20h

Pucali na Andriju Draškovića, ubili Dejana Ranđelovića

23:29h

Gradske vesti: 140 godina Vatrogasne službe

23:37h

Obaveštenja iz Elektrodistribucije i Vodovoda

 


     


FastCounter by LinkExchange