[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 22. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trgovci sa niškog buvljaka još nisu dobili odgovor na svoje zahteve upućene vladi

Od ponedeljka kreću

u generalni štrajk

Ukoliko dogovor izostane do kraja nedelje, robni prodavci iz dvadesetak gradova protestovaće 25. oktobra u Beogradu

Ukoliko dogovor izostane do kraja nedelje, u ponedeljak će robni prodavci iz dvadesetak gradova Srbije protestovati u Beogradu, rekla je na konferenciji za novinare Suzana Đorđević, koordinator sindikata "Nezavisnost" robnih prodavaca

Granski sindikat trgovine "Nezavisnost" još nije dobio odgovor resornog ministarstva povodom zahteva robnih trgovaca na buvljacima da u postupku fiskalizacije imaju poseban tretman. Ukoliko obraćanje Ministarstva izostane do kraja ove nedelje, Sindikat će smatrati da su pregovori prekinuti, a robni prodavci iz čitave Srbije stupiće u generalni štrajk i organizovati protestni skup u Beogradu.

- Ministar trgovine Bojan Dimitrijević preuzeo je obavezu da na Kolegijumu vlade, održanom u ponedeljak, obavesti premijera Koštunicu o našim zahtevima i blagovremeno nam dostavi njihov stav o tome. Međutim, nikakav odgovor još nije stigao. Ukoliko dogovor izostane do kraja nedelje, u ponedeljak će robni prodavci iz dvadesetak gradova Srbije protestovati u Beogradu - rekla je na konferenciji za novinare Suzana Đorđević, koordinator sindikata "Nezavisnost" robnih prodavaca.

Osnovni zahtevi robnih trgovaca su definisanje poreskih obaveza u fiksnom iznosu, izuzimanje od obaveze da promet registruju fiskalnim kasama i proširenje važnosti rešenja o registraciji trgovinskih radnji na područje čitave Srbije, što je jedino prihvaćeno, dok će se o prva dva zahteva Ministarstvo trgovine izjasniti posle konsultacija sa vladom.

Komentarišući optužbe vlasnika trgovinskih radnji u tržnim centrima, iznetih u razgovoru sa gradonačelnikom Smiljkom Kostićem - da su prodavci na buvljaku "produžena ruka mafije", čiju robu prodaju na tezgama, Đorđevićeva je naglasila da će, u slučaju da ovi navodi budu ponovljeni, podneti tužbu za klevetu.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

17:14h

Trgovci sa buvljaka još nisu dobili odgovor na svoje zahteve upućene vladi

17:21h

Počela naučnostručna konferencija "Želkon 2004"

17:28h

G17 plus nije potpisala sporazum sa NS I DSS

17:35h

"Čista Demokratska" pokrenula akciju: Potpis za otpis(ane)

17:42h

Poreznici počeli kontrolu primene fiskalnih kasa

        


FastCounter by LinkExchange