[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 22. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srbi bacili bombu na Klub pravaša

ZAGREB - Hrvatska vlada najoštrije je osudila preksinoćni incident u Borovu naselju kod Vukovara, koji su, kako je saopštila vukovarska policija, izazvala trojica mladića srpske nacionalnosti.
"Odmah posle informacije o incidentu, premijer Ivo Sanader dao je poseban nalog policiji da učini sve da se počinioci tog krivičnog dela što pre otkriju i kazne", navodi se u saopštenju iz Vlade Hrvatske, koje prenosi Srna.

Vukovarska policija saopštila je juče da su trojica srpskih mladića, koja su izazvala incident, uhapšena i da je u toku kriminalistička obrada. U saopštenju se navodi da je policija, posle incidenta, pojačala kontrolu državne granice prema Srbiji i Crnoj Gori i patrole u Borovom naselju, što je rezultiralo brzim hapšenjem osumnjičenih.

Hrvatska radio-televizija javila je da su trojica srpskih mladića došla u Klub Hrvatske stranke prava u Borovu naselju, okupljene nacionalno vređali, a posle fizičkog obračuna bačena je bomba na prostorije HSP-a. Tom prilikom povređena su dvojica članova stranke. U eksploziji su oštećena i dva automobila koja su bila parkirana ispred zgrade.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović ocenio je u izjavi za Tanjug da se radi o pojedinačanom ispadu zbog ličnih razloga i pića, a ne o međunacionalnom sukobu. Predsednik HSP-a Ante Đapić kazao je da je zgranut nad činjenicom da oružje u Vukovaru ponovno uzima glavnu reč i uputio je apel svim građanima da se ostave oružja i žive u miru.


vesti po rubrikama

^balkan

17:34h

Borovo naselje: Srbi bacili bombu na Klub pravaša

17:43h

Pale: Pretresena kuća Karadžićevog finansijera

17:52h

"Večernji list": Mesić popularniji od Jadranke Kosor

   



     


FastCounter by LinkExchange