[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Trka za VN Velike Britanije odstranjena iz kalendara Formule 1

Šumi ostao bez Silverstona

Prošla noć bila je po mnogo čemu značajna za britanske ljubitelje Formule 1 - Berni Eklston, prvi čovek "najbržeg cirkusa na svetu", konačno je prelomio i doneo odluku da se trka u Silverstounu, za Veliku nagradu Velike Britanije, izbriše iz kalendara za predstojeću sezonu.

Posle višenedeljnog natezanja između Eklestona i Britanskog trkačkog kluba (BRDC), saga o Silverstounu tako je na kraju dobila svoj, za veliki broj britanskih navijača, tužan epilog.

- Da bi trka u Silverstounu opstala, uložio sam veliki napor, više nego za bilo koju drugu trku. Razočaran sam što nismo postigli dogovor, ali teško je nešto prodati kupcu koji nema iskrenu želju da kupi. Zbog toga, imaćemo takmičenje u nekoj drugoj zemlji, koja je spremna da plati pravu cenu- rekao je Eklston.

Čelnici BRDC, koji su vlasnici staze u Silverstounu, insistirali su da ugovor sa Formulom 1 bude potpisan na jednu godinu, sa mogućnošću produžetka, ali takav sporazum nije odgovarao prvom čoveku F1:
- Da sam pristao na jednogodišnji dogovor, eventualnim neprodužavanjem ugovora rizikovao bih da ostanem bez neke druge trke. Pokušavam da vodim Svetski šampionat, a ne samo Gran pri Britanije - kaže Eklston.

Bogati Britanac je tako bez velikih emocija ostavio zemljake bez mogućnosti da gledaju najbolje vozače sveta, ali njegova poslovna logika ima potporu u činjenici da mnoge zemlje u svetu (samo u Americi kandidati su Long Bič i Njujork), među kojima i Rusija, vrebaju šansu da se nađu na kalendaru najprestižnijeg auto takmičenja.

Zahtevi čelnika BRDC da se trka ne vozi u julu, zbog održavanja Vimbldona, kao i da se naredne dve godine staza ne obnavlja, dovoljno su iziritirali Eklestona, ali jedna tačka nesuđenog sporazuma bila je kap koja je prelila čašu:

- Među glavnim stavkama ugovora trebalo je da se nađu odredbe o besplatnim ulaznicama i parkingu za članove BRDC, što dovoljno govori o nezbiljnosti i sebičnosti ovog udruženja, kao i njihovoj potpunoj nebrizi za navijače u Britaniji - rekao je Eklston.

Ako postoji dobra stvar u semu ovome, onda je to činjenica da već sada znamo bar jednu stazu na kojoj Mihail Šumaher sigurno neće pobediti.

N. Stanković


vesti po rubrikama

^sport

15:35h

Danas na "Marakani" zaseda UO FK Crvena zvezda

15:40h

Večeras startuje Liga Kupa UEFA

15:45h

Trka za VN Velike Britanije odstranjena iz kalendara Formule 1

15:55h

Teniska košava sa Dunava

16:10h

Divac o predstojećoj sezoni NBA lige, našoj reprezentaciji, Partizanu...

16:20h

Zagreb gunđa na suđenje u Jadranskoj ligi

23:35h

Odigrano 3. kolo Lige šampiona

 


     


FastCounter by LinkExchange