[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Elektrodistribucija, bez milosti, počela da isključuje sve dužnike

Strujni udar trese Borane već danima

Od juče struja je isključena klanici "Polet", preduzeću "Standard", FK Bor i većini privatnih firmi, a uskoro i "seča" po domaćinstvima

BOR - Elektrodistribucija u Boru od juče "gasi svetlo" svim neplatišama bez obzira na visinu duga. Privredni kolektivi duguju 276, a domaćinstva 68 miliona dinara.

- Od ponedeljka sečemo struju bez milosti, a juče smo to, kao upozorenje, učinili klanici "Polet", preduzeću "Standard", FK Bor i većini privatnih firmi. Na spisku najvećih dužnika su i Topionica i rafinacija bakra (56 miliona), Vodovod (53 miliona), Fabrika lak-žice (40 miliona) - rekao nam je Dragan Milošević, direktor Elektrodistribucije.

"Lak-žica" će platiti

- Ukoliko bi nam isključili struju, bila bi to tragedija. Jer, tek smo krenuli sa proizvodnjom i do februara iduće godine sigurno ćemo stabilizvati fabriku. Radimo za sve firme u zemlji koje nam obezbede sirovine. Platićemo dug za struju u više mesečnih rata i verujem da ćemo naići na razumevanje u Elektrodistribuciji - rekao nam je Velibor Đorđević, direktor Lak-žice.

Najveći dužnici su i najnestabilnije firme i biće gotovo nemoguće naplatiti utrošenu struju. Hiljade domaćina je kod Elektrodistribucije u "minusu", s dugom od više desetina hiljada dinara. Poseban problem je dug RTB-a prema EPS-u, a u toj grupi je i Topionica i rafinacija, od dve milijarde dinara. Ukoliko Elektrodistribucija primeni isti aršin za sve, u mraku neće ostati samo manji deo Bora. Velikim dužnicima ostavljena je mogućnost poslednjeg dogovora i otplate na rate.

Borane brinu i neispunjene obaveze za komunalne usluge. Ukupan dug premašuje 44 miliona dinara, a iz Preduzeća za stambene usluge upozoravaju da će, posle opomena, tužiti 7.500 građana. Zbog neplaćenih telefonskih računa, "Standarud" i "Borprevozu" već danima ne radi telefon. Opšta besparica i plenidba imovine po sudskim odlukama svakodnevna su pojava.

B. F.


vesti po rubrikama

^Srbija

16:06h

Bor: Elektrodistribucija, bez milosti, počela da isključuje sve dužnike

16:11h

Premestili učiteljicu, a odeljenja u Dobrači spojili

16:20h

Poreska uprava još pre tri meseca uvela fiskalne kase trgovcima na užičkom buvljaku

16:27h

Velimir Ilić: Kombinujemo i ništa ne radimo

 
 


     


FastCounter by LinkExchange