[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vlada Srbije danas o izboru direktora Instituta za bezbednost

Ilić: Iz principa

neću podržati Danu

Pejčić (SPO) odgovara: Bolje bi mu bilo da se pozabavi svojim kadrovima i ne postavlja kafedžiju za direktora ŽTP-a

BEOGRAD - Izbor Danice Drašković, supruge šefa diplomatije i lidera SPO Vuka Draškovića na mesto direktora Instituta za bezbednost, biće jedna od glavnih tema na današnjoj sednici Vlade Srbije.

Iako zvanično takav predlog do juče popodne nije stigao u Koštuničnin kabinet, većina ministara je, kako saznajemo, rezervisana po tom pitanju. Iz SPO, međutim, tvrde da im to mesto pripada po koalicionom sporazumu o raspodeli funkcija na republičkom nivou, navodeći da mešanje partnera u njihovu kadrovsku politiku može srušiti vladu.

- Izgleda da u Srbiji sve žene mogu da se bave politikom osim Danice Drašković. Ona je na crnoj listi već dvadeset godina, najpre kod Broza, zatim kod Miloševića, a sada i kod ove vlasti - kaže za Glas funkcioner SPO Bogoljub Pejčić i dodaje da je nerazumevanje partnera iz vlasti za izbor supruge lidera SPO na jednu od najznačajnijih funkcija u BIA razlog što poslanici ove stranke prekjuče dugo nisu hteli da siđu iz svog poslaničkog kluba u skupštinsku salu i glasaju za rebalans budžeta.

- Ćutali smo kada su drugi uzimali kajmak, ne dajući nam 12 odsto funkcija u vlasti koje nam garantuje koalicioni sporazum iz marta, ali mešanje u unutrašnje stvari stranke nećemo dozvoliti. SPO se ne može tretirati samo kao glasačka mašinerija, već ozbiljan faktor vlasti - ogorčen je Pejčić.

Kvalifikovana sam za taj posao

Danica Drašković u izjavi za B92 kaže da je kvalifikovana i sposobna da obavlja posao za koji je konkurisala. Komentarišući objavljivanje podataka iz njenog zdravstvenog kartona, Draškovićka kaže da je sramotno iznositi takve podatke. "Mislim da to što je objavljeno tako brzo pokazuje da je ova država ostala onakva kakva je i bila za vreme Miloševića. Postoji opšta odbojnost prema toj ideji, uopšte ne vidim zašto, jer mislim da sam izuzetno kvalifikovana i sposobna da obavljam te poslove i jedina u ovoj državi spremna i politički i moralno da se razračunam sa tom Miloševićevom bandom, navodi Danica Drašković.

Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije Srbije i lider NS-a, koja sa SPO-om ima zajednički poslanički klub u Skupštini Srbije jasno i glasno je juče rekao da neće iz "principa" podržati izbor Draškovićeve i da nikada neće pristati na "ucene preko medija".

- Ako neko preko medija saopšti da će pasti vlada ukoliko ne bude izabran, onda je to za mene ucena. Vuk Drašković nijednom nije zvanično tražio da Danica bude imenovana za direktora Instituta, niti je o tome razgovarano u vladajućoj koaliciji. Ako SPO želi da se kadrovski nešto reši, neka zvaničan zahtev uputi Koordinacionom telu vladajuće koalicije, koje čine svi šefovi vladajućih stranaka - rekao je Ilić na konferenciji za novinare.

Ilić je podsetio da je ranije bilo dogovoreno da SPO dobije mesto direktora Instituta, ali pošto je ono ukinuto, kako je naveo lider NS-a, postignut je kompromis i dogovor da "u zamenu dobije" mesto generalnog inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

I dok se lider NS-a protivi izboru Danice Drašković, Bogoljub Pejčić savetuje Iliću:" Bolje bi mu bilo da se pozabavi ljudima iz svoje stranke i ministarstva i da ne postavlja kafedžiju za direktora ŽTP-a".

U. K - D. G.


vesti po rubrikama

^politika

17:15h

Nebojša Šarkić: Sudija obavio svoj deo posla, red je na policiju i političare

17:25h

U Vranju nema imenovanja bez socijalista i SPC

17:40h

Vlada Srbije danas o izboru direktora Instituta za bezbednost

17:50h

Nestabilnost u Novom Pazaru zakuvana u loncu Ljajića i radikala

18:00h

Pravo glasa za 102.500 raseljenih sa Kosova i Metohije

18:10h

Tadić: Nisam tražio izbore do kraja godine

18:20h

Savet za saradnju sa Hagom čeka sastanak na vrhu

18:25h

Marović: Nesaradnja s Hagom ugrožava SCG

 


     


FastCounter by LinkExchange