[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Presuda za pogibiju Marije Ivanković iz Obrenovca

Za smrt devojke dve godine

BEOGRAD - Saša Mihajlović (22) iz Obrenovca osuđen je juče na dve godine zatvora, jer je 15. septembra 2002. godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Marija Ivanković (15), učenica Pravno-birotehničke škole iz Beograda. Nepravosnažnu presudu i meru zabrane upravljanjem vozilom u naredne dve godine izreklo je veće Okružnog suda u Beogradu.

Sud je utvrdio da je Marija kobnog dana sa školskim drugom Draganom Maksimovićem otišla u njegovu vikendicu u Obrenovcu, a uveče su izašli na jedan splav i ostali do kasno u noć. Posle provoda, Mihajlović je svojim "jugom" povezao Mariju i Drgana, kao i Miloša Stakića i Ivana Zujalovića iz Obrenovca.

Proverom je utvrđeno da je Mihajlović tada imao 0,95 promila alkohola u krvi i da je kroz naselje vozio 108,32 kilometara na sat. U jednom trenutku okrivljeni je skrenuo sa puta i udario u drvo kestena. Marija, koja je sedela iza vozača, na mestu je ostala mrtva, a ostali su zadobili povrede od kojih su neke bile opasne po život.

Saša Mihajlović se branio da je naglo skrenuo kako bi izbegao prepreku na putu. U završnoj reči tužilac je, međutim, istakla da je uzrok nesreće bilo pijanstvo i prebrza vožnja.

Advokat okrivljenog ostao je pri tvrdnji da je do nezgode došlo zbog prepreke na putu. On je zatražio da se njegovom branjeniku izrekne najblaža kazna, jer je posle nesreće pretrpeo veliki šok, kao i da nije vozio svojom voljom, već na molbu pokojne devojke. On je na kraju istakao da je Mihajloviću sve teško palo i podsetio da je u završnoj reči izrazio žaljenje, govoreći: "Bolje da sam ja umro, nego što mi se to desilo".

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

17:24h

Kruševac: Žandarmi pokušali da ubiju našeg sina

17:31h

Zemun: Majka i beba umrle u sali za porođaj

17:40h

Zahtev Komisiji da se ispitaju i okolnosti pogibije vojnika

17:48h

Presuda za pogibiju Marije Ivanković iz Obrenovca

17:54h

Jagodina: Suđenje doktorki za ubistvo

 


     


FastCounter by LinkExchange