[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zahtev Komisiji da se ispitaju i okolnosti pogibije vojnika Dragana Kostića iz Požege

Roditelji čekajući predsednika

spavali na Železničkoj stanici

Anđa i Milijan Kostić, koji su doputovali iz Požege u Beograd nisu imali para da plate prenoćište

BEOGRAD - Roditelji vojnika Dragana Kostića (23), koji je pre dva meseca navodno izvršio samoubistvo u kasarni u Leskovcu, zatražili su juče od ministra odbrane Prvoslava Davinića da nezavisna komisija za istragu pogibije dvojice gardista u Topčideru istraži i slučaj pogibije njihovog sina. Dragan Kostić je izgubio život pod još nerazjašnjenim okolnostima pre dva meseca u kasarni u Leskovcu dok je bio na straži.

Na sastanku sa Davinićem, roditelji poginulog vojnika preneli su ministru svoje sumnje u zvaničnu verziju, po kojoj je njihov sin izvršio samoubistvo na straži. Kostići su izrazili sumnju da su Dragana ubili vojnici po ugovoru u toj kasarni, jer ih je prijavio starešinama zbog krađe mobilnog telefona.

Prema njihovim rečima, lekar im je na telu sina pokazao čvoruge i ogrebotine po glavi, kao i zemlju u ustima, iako je prema preliminarnim navodima istrage samoubistvo izvršeno u kasarni.

- Ministar nam je rekao da će učiniti sve da istina o pogibiji bude otkrivena. Obećao nam je, ako ne laže da budemo strpljivi do 28. oktobra kada će Vojni sud u Nišu koji vodi slučaj saopštiti konačne rezultate istrage i obdukcioni nalaz. Doputovali smo iz Požege prekjuče a prvu noć u Beogradu smo prespavali na Železničkoj stanici. Nemamo para da se vratimo kući, pa smo odlučili da i drugu noć preguramo na stanici a onda ćemo da obavimo još neke poslove u Beogradu - kaže za Glas Draganov otac Milijan Kostić.

Davinić je kazao da će roditeljima biti prezentovani svi rezultati istrage a da će, ukoliko oni i njihov advokat ne budu zadovoljni rezultatima Komisija za istragu okolnosti pod kojima su poginula dvojica gardista proširiti svoju nadležnost i na slučaj njihovog sina. Davinić je objasnio Kostićima da vojska i ministarstvo vode dve paralelne istrage tog slučaja, stručnu vode lekari, dok će vojska utvrditi odgovornost starešina o navodnom maltretiranju Kostića.

Razgovorima je prisustvovao i sudija Vojnog suda u Nišu kapetan Ivan Dinić koji vodi slučaj i koji je uverio roditelje da će 28. oktobra biti upoznati sa svim rezultatima dosadašnje istrage.

Posle razgovora sa ministrom Davinićem, roditelje je u 17.20 primio predsednik Srbije Boris Tadić. Do zaključenja ovog broja nismo saznali ishod ovog razgovora niti da li je neka od državnih institucija ponudila smeštaj ožalošćenim roditeljima.

Petar Rosić


vesti po rubrikama

^hronika

17:24h

Kruševac: Žandarmi pokušali da ubiju našeg sina

17:31h

Zemun: Majka i beba umrle u sali za porođaj

17:40h

Zahtev Komisiji da se ispitaju i okolnosti pogibije vojnika

17:48h

Presuda za pogibiju Marije Ivanković iz Obrenovca

17:54h

Jagodina: Suđenje doktorki za ubistvo

 


     


FastCounter by LinkExchange