[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mejrima Gicić iz Zemun Polja preminula na porođaju u Kliničko-bolničkom centru "Zemun"

Majka i beba umrle u sali za porođaj

Dr Branislav Arsić: Mejrima je primljena u nedelju sa normalnim kontrakcijama. Kod bebe su primećeni loši tonovi, pa je majka prebačena u operacionu salu na carski rez. Pri kraju operacije došlo je do pogoršanja stanja trudnice, kada su joj otkazale sve vitalne funkcije

BEOGRAD - Mejrima Gicić (33) iz Zemun Polja, koja je sa bebom preminula 17. oktobra na porođaju u Zemunskoj bolnici, sahranjena je juče na Novom bežanijskom groblju. Mnogobrojna rodbina i prijatelji došli su da se poslednji put oproste i da je isprate u večnu kuću. Dugo su nad humkom stajali uplakani suprug Saša Petrović i dugogodišnje prijateljice Maja, Snežana i Dragana.

- Prosto ne mogu da poverujem da je više nema. Mejrima je bila zdrava, nikakvih problema nije imala tokom trudnoće. Redovno je išla na kontrole. Beba se normalno razvijala. U subotu smo pile kafu zajedno... Bila je uplašena i strahovala od porođaja, kao da je nešto predosećala - ispričala nam je kroz suze Mejrimina dugogodišnja prijateljica Dragana Prtija.

Zbunjeni i uznemireni zbog onog što se desilo juče su bili i lekari u Kliničko-bolničkom centru "Zemun". Šef porodilišta dr Branislav Arsić potvrdio je da je Mejrima primljena u nedelju, oko 7 sati, sa normalnim porođajnim bolovima i kontrakcijama.

- Trudnica je normalno obrađena i spremljena za porođaj. Onda su kod bebe primećeni loši tonovi srca. Odmah je prebačena u operacionu salu da se uradi carski rez. Pri kraju operacije došlo je do pogoršanja stanja pacijenta. Otkazale su joj sve vitalne funkcije (krvotok, puls ) i na kraju je došlo do akutnog edema pluća sa smrtnim ishodom. Urađena je reanimacija, ali majci i bebi nije bilo spasa. Ništa nam na prijemu Mejrime nije ukazivalo da bi moglo ovako nešto da se desi. Nalazi koje je radila tokom trudnoće u više beogradskih klinika bili su u redu - objašnjava dr Arsić.

Doktor je još u stanju šoka, jer je, kako kaže, navikao da obraduje porodicu, a ne da im saopštava tužne vesti. Ovakvi slučajevi se ne dešavaju često, a porođaji sa smrtnim ishodom mere se u promilima.

Šta je tačno izazvalo smrt ove mlade žene, niko još ne zna. Urađena je obdukcija i majke i bebe, a rezultati će biti gotovi za mesec dana. Do tada, ostaje samo da se nagađa šta je dovelo do fatalnog ishoda.

S. Tanasić
P. Rosić


vesti po rubrikama

^hronika

17:24h

Kruševac: Žandarmi pokušali da ubiju našeg sina

17:31h

Zemun: Majka i beba umrle u sali za porođaj

17:40h

Zahtev Komisiji da se ispitaju i okolnosti pogibije vojnika

17:48h

Presuda za pogibiju Marije Ivanković iz Obrenovca

17:54h

Jagodina: Suđenje doktorki za ubistvo

 


     


FastCounter by LinkExchange