[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 21. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Roditelji Milana Vasića iz Kruševca optužuju policiju za ranjavanje

Žandarmi pokušali da ubiju našeg sina

Incident se dogodio 16. oktobra ispred ulaza na severnu tribinu Partizanovog stadiona. Gumeni metak je Milanu polomio jagodičnu kost i vilicu

KRUŠEVAC - Konzilijum lekara Vojno-medicinske akademije potvrdio je juče da će pitomac Vojne gimnazije u Beogradu Milan Vasić (15), kome je pripadnik Žandarmerije uoči večitog derbija gumenim metkom polomio jagodičnu kost i vilicu, biti podvrgnut plastičnoj operaciji.

Uskoro operacija

Incident se dogodio u subotu, 16. oktobra, uoči utakmice Partizan- Crvena zvezda, posle gužve ispred ulaza na severnu tribinu Partizanovog stadiona. Kada su žandari počeli da pucaju, Milan je sa grupom navijača Zvezde čekao da uđe na stadion. Metak ga je pogodio u obraz, usled čega se onesvestio. Rana na licu mu je sanirana na Urgentnom centru, a pre dva dana je prebačen na VMA, gde će ostati još najmanje nedelju dana.

Milanovi roditelji, Radojica i Slađana, optužuju policiju za nasilje i najavljuju tužbu čim se dečak oporavi.
- Ja pobegoh sa Kosova da deci izvučem živu glavu, a evo, usred Beograda mi upucaše dete. Razumem da je bila gužva, razumem i decu, koja vole da idu na stadion, ali ovo što se dogodilo mogu da shvatim samo kao pokušaj ubistva. Milan je bio sa tri-četiri druga, koji su mi potvrdili da nisu pravili nerede.

Nisu bilu u uniformama, jer ih u Vojnoj gimnaziji ne nose. Bilo im je zabranjeno da idu na stadione i slična mesta, gde su velike gužve, baš zbog rizika. Ali, deca k'o deca. Šest nedelja nisu bili kod kuće, pa su otišli na utakmicu - kaže Radojica Vasić.

Porodica Vasić je, posle progona iz Uroševca, utočište našla kod prijatelja. Sada žive u nedovršenoj kući, nakraj sela Kapidžija, kod Kruševca. Slađana i Radojica su radili u ŽTP "Beograd", ali su oboje ostali bez posla. Pored Milana, imaju još troje dece. Najstarija ćerka Marijana je učenica treće godine farmaceutske škole, mlađi sin Marko ide u šesti razred Osnovne škole u Parunovcu, a najmlađa ćerka Anđela je 20. oktobra napunila pet godina.

Postupak za osudu

- Milanovi drugovi su sve videli. Čekali su u Urgentnom centru dok su se lekari borili za njegov život, jer mu je metak presekao arteriju. Načelnik škole nas je lepo primio i predočio nam pravila. Eto, šta nam je sudbina. Umesto da mlađoj ćerki proslavljamo rođendan, mi moramo u bolnicu - kaže majka Slađana kroz suze.

Otac Radojica navodi da je postupak žandara za svaku osudu.
- Bežim sa Kosova da mi ne poubijaju decu, kad ispade da je ovde gore. U dete su mi pucali naši ljudi! Svi smo mi bili pod oružjem, bar mi na Kosovu, ali ne razumem da pucaju Milanu u lice. To je van pameti i van svakog zakona. Oni bi trebalo da znaju kako se te puške upotrebljavaju. Puca se u zemlju, da dobije po nogama, a ne da direktno ciljaju. U školi su mi potvrdili da je Milan primeran učenik. Svi su se zaprepastili kako je to moglo baš njemu da se desi - ogorčen je otac Radojica.
Policija se juče nije oglasila povodom incidenta.

R. Barjaktarević


vesti po rubrikama

^hronika

17:24h

Kruševac: Žandarmi pokušali da ubiju našeg sina

17:31h

Zemun: Majka i beba umrle u sali za porođaj

17:40h

Zahtev Komisiji da se ispitaju i okolnosti pogibije vojnika

17:48h

Presuda za pogibiju Marije Ivanković iz Obrenovca

17:54h

Jagodina: Suđenje doktorki za ubistvo

 


     


FastCounter by LinkExchange