[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 17. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Policija juče odredila pritvor Saveti Josimović (26) iz Kovina

Majka povredila

dvomesečnu bebu

Protiv Savete Josimović podneta krivična prijava. Izjavu dala u konfuznom stanju

BEOGRAD - Za zlostavljanje dvomesečne devojčice A. J. iz sela Mramorak, kod Kovina, osumnjičena je njena majka Saveta Josimović (26), potvrdila je juče Glasu Dragana Kajganić, portparol beogradske policije.

Kajganićeva je rekla da je policija ispitala juče Josimovićevu, posle čega je protiv nje podnela krivičnu prijavu i odredila joj zadržavanje od 48 sati. Portparol policije je dodala da će istragu o ovom slučaju voditi tužilaštvo u Pančevu, ali nije mogla da saopšti više detalja o slučaju.

Boris Stajkovac, predsednik UO Dečije klinike u Tiršovoj, takođe je potvrdio da je policija saslušala Josimovićevu, koja se po njegovim rečima nalazi u konfuznom stanju. On je rekao da mu nije poznato šta je Josimovićeva rekla policiji, dodajući da ga ni MUP nije obavestio o detaljima saslušanja. Stajković je prilikom našeg prvog poziva čak rekao da se majka i dalje nalazi sa detetom na odeljenju, da bi u kasnijem razgovoru rekao da ne zna gde je ona, pošto juče nije radio.

Policija je prethodno najpre sumnjičila Savetinog nevenčanog supruga Mita Jona (42) i njegovog četrnaestogodišnjeg sina Danijela. Njih dvojica su devet sati ispitivani u policijskoj stanici u Kovinu, ali su uporno negirali krivicu i ponavljali da o svemu treba ispitati majku. Njih dvojica su posle informativnog razgovora sa operativcima pančevačkog SUP-a, pušteni kući. Proteklih dana otac nije dozvoljavao sinu da ide u školu plašeći se da bi mogao da bude napadnut od strane svojih drugova ili meštana sela.

Saveta Josimović, iz sela Jasenovo kod Kovina, do sada je rodila petoro dece, ali su joj dve bebe umrle pod sumnjivim okolnostima. Muško dete, staro svega tri meseca umrlo je dok je živela u Smederevu od upale debelog creva, a četvoromesečna devojčica od iste bolesti je preminula u Petrovcu na Mlavi.

Saveta sa bivšim muževima ima šestogodišnju devojčicu koju je usvojila očeva majka i dvogodišnjeg sina, koji se nalazi u domu za nezbrinutu decu. Ona, po prijemu u bolnicu nije znala da kaže šta je sa njenom decom, a Savetin suprug kaže da mu je ona pričala da je sama lečila decu.

Njen poslednji suprug rekao je novinarima da se Saveta pre dve godine lečila u neuropsihijatrijskoj bolnici u Kovinu, a i sam njen otac rekao je da mu je kćerka bila čudna i da nikada nije znao gde ide.

Stajkovac prekršio konvenciju

Vesna Stanojević iz Savetovališta za nasilje u porodici kaže da Međunarodna konvencija o pravima deteta jasno propisuje da se ne smeju javno objavljivati imena zlostavljanje dece i članova porodice. Boris Stajkovac je u obraćanju javnosti obelodanio prezime porodice zlostavljanog deteta, posle čega je protivzakonito otkriven identitet maloletnog Danijela Jona, koji je prvobitno bio osumnjičen.
- Začudilo me da je Stajkovac javno rekao imena, jer je on čovek koji se bavi humanitarnim radom i sigurno je upoznat sa odredbom Konvencije da takve stvari ne bi smele da se objavljuju . Sigurno da Stajkovac zna za ovu odredbu Konvencije ali pretpostavljam da je podlegao emocijama i nenamerno rekao nešto što ne bi trebalo da se govori - kaže Stanojević.


D. Ć. - M. D. R.


vesti po rubrikama

^hronika

18:03h

Policija juče odredila pritvor Saveti Josimović (26) iz Kovina

18:11h

U Divostinu kod Kragujevaca, pronađena droga na ulici

18:18h

Detonacija u naselju Bežanijska kosa

18:25h

Požarevac: Ubistvo zbog neisplaćenih nadnica

18:32h

Roditelji poginulih vojnika kod Tadića?

 


     


FastCounter by LinkExchange