[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 17. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vino iz Srbije i na tržištu SAD

BEOGRAD - Vlasnik vinskog podruma "Aleksandrović" Božidar Aleksandrović izjavio je da je ugovoren izvoz visokokvalitetnih vina iz te vinarije za tržište SAD po ceni od devet evra za bocu. On je rekao da je za početak ugovoren izvoz oko 1.200 boca, dodajući da se zbog ograničene proizvodnje od 50.000 litara godišnje "plaši da prodaja ne krene dobro u SAD".

- Izvoz nam nije toliko važan s ekonomskog stanovišta koliko je bitan za imidž našeg vina", naveo je Aleksandrović agenciji Beta. On je kazao da za vina iz podruma "Aleksandrović", koji se nalazi u selu Vinča nedaleko od Oplenca i Topole, postoji veliko interesovanje i u zemljama zapadne Evrope, ali da ne postoje kapaciteti za njegov masovniji izvoz.

Aleksandrović je rekao da svoje najkvalitetnije vino "Trijumf" pravi po receptu poslednjeg kraljevog podrumara s Oplenca, koji mu je na 107 strana poslao recepturu za to vino iz Amerike, gde je izbegao posle drugog svetskog rata.
Prema njegovim rečima, vino "Trijumf" se pre rata točilo samo na evropskim dvorovima i diplomatskim predstavništvima Kraljevine Jugoslavije.

Direktor agencije "In vino" Slavomir Ćirović istakao je da je značajno to što jedan podrum iz Srbije nakon više od 70 godina vino izvozi na američko tržište. "Važno je i to što je izvozna cena vina devet evra jer to pokazuje da možemo izvoziti i visokokvalitetna vina", rekao je Ćirović i dodao da to najbolje pokazuje da nisu tačne tvrdnje da se iz Srbije mogu izvoziti samo vina jeftinija od jednog evra.

Vino "Trijumf" dobitnik je nagrade za kvalitet Novosadskog sajma, a to vino je otvorio i predsednik Srbije Boris Tadić proglašavajući svoju pobedu na predsedničkim izborima.

Beta


vesti po rubrikama

^društvo

17:11h

Zaustavljena prodaja akcija "Ce marketa"

17:19h

Šta donosi priključenje EPS-a na zapadnoevropsku mrežu

17:27h

Bivši čelnik PK tvrdi: Prodaja "Takova" sumnjiva

17:35h

Edvin Vermulst: Možete da štitite domaću privredu

17:43h

Vino iz Srbije i na tržištu SAD

17:51h

Preko vikenda po dva leta za Crnu Goru

17:58h

Radnici "Bambija" dobili "trinaestu" platu

 


     


FastCounter by LinkExchange