[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 17. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zaustavljena prodaja akcija "Ce marketa", a Slovenci tvrde

Odluka je loša i za

akcionare i državu

Zoran Janković, predsednik Uprave Merkatora: Još nismo doneli odluku da li ćemo odustati od kupovine akcija kao i da li ćemo tužiti državu

BEOGRAD/LJUBLJANA - Komisija za hartije od vrednosti odlučila je kasno u petak da odloži izvršenje svih ponuda za preuzimanje akcija kompanije "Ce market" do okončanja sudskog postupka kojim se osporava način registracije akcija tog preduzeća prenosi Beta. Navodi se da je Komisiji za hartije od vrednosti dostavljeno rešenje Trgovinskog suda u Beogradu kojim se osporava način registracije akcija "Ce marketa" i da je odluka o odlaganju doneta po službenoj dužnosti.

Ne stojimo iza Drakulića

LJUBLJANA - Predsednik uprave "Merkatora" Zoran Janković, odbacio je špekulacije beogradske štampe da iza direktora firme "Ist point" Zorana Drakulića stoji "Merkator".
Prema njegovom mišljenju, koje objavljuje današnje "Delo", a prenosi Beta, "Ist Point" bi, inače, mogao finansirati kupovinu "Ce marketa", ali se Jankoviću investiranje tog holdinga u trgovinu čini neverovatnim.
"Ne razumem te analitičare", kazao je Janković. "Zašto bi "Merkator" ponovo nudio 23 hiljade za deonicu, ako je naša važeća ponuda 18 hiljada dinara".

Zoran Janković predsednik uprave Merkatora koji je dao ponudu za kupovinu 33,6 odsto akcija Ce marketa iznenađen je odlukom Trgovinskog suda u Beogradu da privremeno obustavi trgovanje akcijama "Ce marketa".
- Odluka suda me je veoma iznenadila jer je Komisija za hartije od vrednosti kada smo pripremali ponudu kontrolisala i sravnjivala akcije sa centralnim registrom i utvrdila da je sve uredu. To je bio signal da možemo da predamo ponudu. Zbog toga mislim da će odluka suda štetiti i akcionarima i državi zbog novih investitora, a slabi se i pozicija "Ce marketa" koji gubi vreme i bavi se poslovima koji nisu u interesu trgovine - kaže Janković.

Uprava Merkatora, prema rečima Jankovića, još nije donela odluku da li će odustati od kupovine akcija od "Ce marketa" kao i da li će tužiti državu između ostalog i zbog troškova koji su napravljeni radi obezbeđivanja garancije za ponudu.
- Bez obzira kako se okonča prodaja akcija "Ce marketa" Merkator će nastaviti da investira u Srbiji, jer kada je pre dve godine uložio 40 miliona evra u podizanje trgovine u Beogradu verovao je da će Srbija pre ili kasnije postati pravna država - dodaje Janković.

S. J.


vesti po rubrikama

^društvo

17:11h

Zaustavljena prodaja akcija "Ce marketa"

17:19h

Šta donosi priključenje EPS-a na zapadnoevropsku mrežu

17:27h

Bivši čelnik PK tvrdi: Prodaja "Takova" sumnjiva

17:35h

Edvin Vermulst: Možete da štitite domaću privredu

17:43h

Vino iz Srbije i na tržištu SAD

17:51h

Preko vikenda po dva leta za Crnu Goru

17:58h

Radnici "Bambija" dobili "trinaestu" platu

 


     


FastCounter by LinkExchange