[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 17. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Najnoviji model najprodavanijeg

Prva "korola" se pojavila 1966. godine i jedan je od najuspešnijih automobila današnjice. Tačnije "korola" se već okitila titulom najprodavanijeg modela današnjice, a sve zahvaljujući svojim brojnim generacijama kojima je naglasak bio na praktičnosti i pouzdanosti.

Tako je i poslednji model sada doživeo blagi redizajn koji je pratio nekoliko tehničkih poboljšanja, ali ga prati i uvođenje novog modernog dizel motora zapremine 1,4 litra. On razvija 90 konjskih snaga, što bi trebalo da bude dovoljno za brzo i ekonomično pokretanje kompaktne "korole", a prvi put je taj model ukomponovan sa automatskim menjačem koji omogućava i ručno sekvencionalno biranje brzina.

Bolja oprema takođe je novost u "koroli", koja se može pohvaliti jednim paketom više, a krije se pod imenom "luna". Uglavnom "tojotini" uređaji "VSC", "TRC" i "BA" (kontrola stabilnosti, kontrola proklizavanja i asistencija pri kočenju), sada su raspoloživi u čitavoj paleti.

Za to vreme putnici se mogu opustiti dok ih štiti novi "korolin" komplet vazdušnih jastuka, koji uključuje dvostepeno napumpavanje i prekidač za suvozačev vazdušni jastuk. Osim toga, raspoloživi su i bočni vazdušni jastuci, kao i vazdušne zavese. Moramo spomenuti i to da se "t sport" model može pohvaliti unapređenim vešanjem, koje sada ima i čvršće amortizere, a sve to naglašavaju i nove "t sport" oznake u unutrašnjosti.

Cena i nije znatno porasla ako uzmemo u obzir to da su carina i porez nešto skuplji nego u vreme izlaska prethodnog modela, tako da sada "korolu" sa troje vrata, benzinskim motorom zapremine 1,4 litra od 97 konjskih snaga, sa "tera" opremom možete kupiti za oko 15.000 evra.


vesti po rubrikama

^točkovi

18:04h

Tojota Korola: Najnoviji model najprodavanijeg

18:14h

Ford šelbi GR-1: Američki snagator

18:23h

"B" i "R" - Nove klase Mercedesa

18:33h

Pogon budućnosti: Vožnja na kiseonik i vodonik

   


     


FastCounter by LinkExchange