[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 16. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Saša Petrović prvi optužio zemunski klan za zločine

Zemunci ubili i Ćandu,

Trlaju i Mirka Bosanca

BEOGRAD - Saša Petrović (32), optužen za dugogodišnje članstvo u zemunskom klanu priznao je na jučerašnjem suđenju krivicu. Petrović je svedok saradnik u postupku protiv grupe "firma", optužene za trgovinu drogom, dok je u ovom procesu jedini "zemunac" koji je otkrio zašto su ubijeni "žestoki" momci i otkrio da su Sretko Kalinić i Mile Luković Kum bili glavne ubice klana.

On je juče zemunski klan optužio za ubistvo Zorana Uskokovića Skoleta, braće Sredoja i Srđana Šljukića, Branislava Lainovića Dugog, Todora Gardaševića, Jovana Guzijana Cunera, Srđana Ljujića, Velibora Iličića Velje Bosanca. Osim ovoga, Petrović im je pripisao i ubistva Mirka Tomića Bosanca, Zorana Davidovića Ćande, Radislava Trlajića zvanog Bata Trlaja i Marka Petrovića Mamice, koja se ne pominju u optuženici.

Petrović je rekao i da su svi oni ubijeni po nalogu Dušana Spasojevića Šiptara.
- Ta grupa ljudi ubijena je posle Željka Ražnatovića Arkana, a Dušan je smatrao da su neki od njih to uradili, pa se plašio da i njega ne likvidiraju. Ja sam učestvovao u praćenju Srđana Ljujića, ali mi je Dušan posle naredio da se sklonim - rekao je Petrović.

- Dušan je bio sujetan. Čuo je da Ljujić hoće da ga ubije, pa je naredio praćenje i likvidaciju. Posle su pričali da ga je ubio Vladimir Milisavljević Budala, koga je Dušan smatrao nesposobnim. Govorili su da je konačno i on nešto uradio kako treba. Gardaševića su likvidirali, jer je bio kum Andrije Draškovića.

Sredoje Šljukić je sklonjen jer je pričao da je Dušan miš, ali i zato što je bio na nekom mitingu DSS-a. Dušan je rekao da je Šljukić zbog tih prozivki izbio na prvo mesto za odstrel. Lainović je ubijen jer je hteo da ubije Đuru Mutavog, ali i zbog toga što je bio jak u Vojvodini - naveo je Petrović.

Petrović je rekao da se sa Dušanom upoznao 1993. godine i da je za njega prodavao heroin.
- Bio sam narkoman. On mi je pomogao i poslao me na lečenje u Rusiju 1996. godine. Kasnije smo se više zbližili jer je bio u vezi sa mojom sestrom, sa kojom ima dvoje dece. Posle me sklonio u Novi Sad da kontrolišem Đuru Mutavog u prodaji droge - dodao je Petrović, navodeći da je u grupi "svako svakog špijunirao".

Za Dušana je rekao da ga policija nije "preterano gnjavila", a opisao ga je i kao "egoistu i nepredvidivog".
Suđenje se nastavlja 29. novembra.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

18:18h

Lekari Dečje klinike potvrdili: Novorođenče silovano

18:25h

Nepoznati muškarac vlasniku auto- škole u Batajnici na mufte uzeo novac

18:32h

Saša Petrović prvi optužio zemunski klan za zločine

18:40h

Beogradska policija zaplenila dva kilograma heroina

18:49h

Bijelo Polje: Godina zatvora za pokušaj ubistva

18:57h

Švercovao brusilice, testere i usisivače

 


     


FastCounter by LinkExchange