[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 16. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vuksanović novi ministar prosvete?

BEOGRAD - Novi ministar prosvete i sporta biće Slobodan Vuksanović, neuspešni kandidat za gradonačelnika Beograda, tvrde izvori Glasa javnosti. Posle jučerašnjeg utapanja Narodne demokratske stranke u DSS, na čijem je čelu bio Vuksanović, ova informacija o novom postavljenju ima smisla, pogotovo kad se doda da je pre šest meseci njegovo ime takođe bilo na listi potencijalnih kandidata za čelo prosvetnog resora, ali je izbor na kraju ipak pao na prof. Ljiljanu Čolić.

Podsećamo, premijer Vojislav Koštunica je u septembru obećao da će na prvom redovnom zasedanju parlamenta predložiti kandidate za ministra prosvete i privrede. Ovaj drugi resor napustio je Dragan Maršićanin još u junu zbog izborne trke za predsednika.

Posle odlaska Ljiljane Čolić, sredinom prošlog meseca, u više navrata spekulisalo se u javnosti sa imenima kandidata, a prema nekim varijantama na tom spisku nalazili su se profesori Vladeta Janković, Aleksandar Lipkovski i Svetlana Stipčević.

Na jučerašnjoj sednici Odbora za prosvetu, v.d. šefa MPS Milan Brdar nije mogao da precizira ko će biti novi ministar, ali je novinarima izjavio da će premijer saopštiti ime kandidata koliko već naredne nedelje.
- Nije naše da biramo ministra, ne znamo ko će biti i o tome ne razmišljamo. Radimo svoj posao i hoćemo da taj izbor što pre bude završen - objasnio je dr Brdar, uz opasku da se kolegijum posle odlaska Čolićeve snalazi kako zna i ume, ali da strategija rada u MPS nije u osnovi narušena personalnom promenom.

O. N.


vesti po rubrikama

^društvo

16:39h

Požega: Sumnja u zvaničnu verziju smrti sina vojnika u leskovačkoj kasarni

16:47h

Bivši predsednik Vlade SRJ tvrdi da nije bilo trgovine s Hagom

16:55h

Zoranu Stankoviću, načelniku VMA pretili zbog "zabranjenih priča"

17:03h

Slobodan Vuksanović novi ministar prosvete?

17:11h

Prognanim Srbima preti humanitarna katastrofa

17:19h

RHMZ najavljuje: Prvi sneg početkom novembra

17:27h

Koraks dobio orden Legije časti

17:35h

Anketa o radnoj snazi ubuduće redovno

17:43h

Valjevo: Indeks za devet Roma

 


     


FastCounter by LinkExchange