[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 16. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U saobraćajnom udesu u Albaniji nastradalo 15 gimnazijalaca i profesora

Kosovo žali za đacima

Autobus se sudario sa "mercedesom", čiji je vozač takođe izgubio život. Povređeno 37 osoba, od toga troje teže

TIRANA/PRIŠTINA - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak posle podne dogodila na putu Tirana-Kukeš, poginulo je 16 osoba, među kojima je 15 učenika i nastavnika iz gimnazije "Abdul Fraš" iz kosovske opštine Mališevo, dok je 16. žrtva vozač automobila sa kojim se sudario autobus sa đacima.

Autobus kosovske registracije sa 50 đaka koji su se vraćali sa ekskurzije u Albaniji nešto posle 14 sati sudario se, kod mesta Fuš Arzi, sa automobilom marke "mercedes" i pao u provaliju. U nesreći je povređeno 37 osoba, koje su prebačene u Vojnu bolnicu i Kliničko-bolnički centar "Majka Tereza" u Tirani. Prema rečima lekara, troje povređenih su u veoma teškom stanju, dok su ostali van životne opasnosti.

Kosovski premijer Bajram Redžepi, koji je u četvrtak kasno uveče doputovao u Tiranu, posetio je povređene i upoznao se sa zdravstvenom stanjem povređenih i merama koje se preduzimaju za njihovo lječenje. U Tiranu je doputovao i kosovski ministar za obrazovanje Redžep Osmani, kao i desetak porodica iz Mališeva u pratnji predstavnika vlasti kosovske opštine Mališevo.

Albanski premijer Fatos Nano i kosovski premijer Bajram Redžepi dogovorili su se da ceremonija sahrane bude zajednička. Predsednik Kosova Ibrahim Rugova je 15. oktobar proglasio danom žalosti. Dan sahrane poginulih biće naknadno određen.
Svi politički kandidati za predstojeće parlamentarne izbore otkazali su izborne skupove u toj pokrajini.

Civilni administrator UN na Kosovu Soren Jesen-Petersen izrazio je saučešće porodicama čija su deca izgubila život u Albaniji.
- Bio sam veoma tužan kada sam saznao za tragediju i izražavam saučešće njihovim porodicama. Delimo bol sa porodicama žrtava i povređenima, a ujedno i sa Vladom Kosova - rekao je Petersen, koji je zbog tragedije prekinuo boravak u sedištu UN u Ženevi, gde učestvuje na jednom skupu.

Predsednik Srbije Boris Tadić juče do 16 sati nije poslao telegram saučešća, a niko iz njegovog kabineta Glasu nije mogao da kaže da li će to tokom dana učiniti.

Beta


vesti po rubrikama

^balkan

16:42h

Albanija: Nastradalo 15 gimnazijalaca i profesora

16:51h

Zagreb: Hrvati uz krv dobili i sifilis?

17:00h

Zagreb: Boškovski na ispitivanju

      


FastCounter by LinkExchange