GLAS JAVNOSTI  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

 

 

 


vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

PISMA

 


Reagovanje na izjave ministra Predraga Bubala na BK televiziji

Ko beži od Jugoremedije

Gostujući na BK televiziji u utorak, 12. oktobra, ministar Bubalo je, govoreći o "Jugoremediji", izrekao niz neistina o situaciji u našoj fabrici, o svom angažmanu, kao i o ulozi Ministarstva privrede u, kako on kaže, našem "slučaju". Pokušajući da opere ruke od odgovornosti izvršne vlasti za zaustavljanje bezakonja i nasilja nad "Jugoremedijom", gospodin Bubalo kaže da je čitav problem sada u nadležnosti suda i da Ministarstvo tu ništa ne može da učini.

Podsećamo:
- da je Ministarstvo privrede u postupku nadzora nad Akcijskim fondom naložio Akcijskom fondu raskid ugovora o prodaji 42 odsto akcija "Jugoremedije" iz ugovora o investiranju sa "Jakom 80";
- da je ugovorom predviđeno da će se sporovi rešavati pred spoljnotrgovinskom arbitražom;

- da je, prema zakonu o Akcijskom fondu, Akcijski fond dužan da postupi po nalogu Ministarstva koji je dat u postupak nadzora najkasnije u roku od 30 dana;
- da je taj nalog dat 13. maja 2004. godine;
- da spor pred spoljnotrgovinskom arbitražom nije pokrenut do današnjeg dana;

Umesto da koordinator Ministarstva privrede objasni javnosti zašto je ravno četiri meseca probijen rok za pokretanje spora za raskid ugovora sa "Jakom 80" pred spoljnotrgovinskom arbitražom. I umesto da kaže kada će spor biti pokrenut, on javnost zamajava pričama da je štrajk u "Jugoremediji" instruiran sa strane. Takve rekla-kazala optužbe koje je javno izneo jedan ministar u Vladi Srbije nećemo da komentarišemo. Umesto toga, pozivamo Predraga Bubala da nama i javnosti u Srbiji odgovori:

- Zbog čega Akcijski fond do danas nije postupio po nalogu Ministarstva privrede i šta će Ministarstvo učiniti povodom toga?
- Kada će biti pokrenut spor za raskid ugovora sa "Jakom 80" pred spoljnotrgovinskom arbitražom?

- Zašto Predrag Bubalo laže da se u više navrata sastajao sa štrajkačima (pa, navodno, otud tako dobro poznaje situaciju u našoj fabrici) "Jugoremedije", kad se samo jednom sastao sa predsednikom udruženja akcionara "Jugoremedije", i tom prilikom se nije razmatralo rešavanje problema u "Jugoremediji", već je Predrag Bubalo vršio pritisak na male akcionare da prekinu štrajk!

Udruženje akcionara "Jugoremedije"
predsednik Zdravko Deurić