[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Petak, 15. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kalina Kovačević o svom debiju u filmu "Jesen stiže, Dunjo moja"

Sama udaram glavom o zid

Kćerka glumice Ljiljane Blagojević i dramskog pisca Siniše Kovačevića kaže da se tek posle snimanja filma posavetovala sa ocem

Čudesna pojava mlade glumice Kaline Kovačević, filmski debi nepretenciozne, samouverene studentkinje glume najprijatnije je iznenađenje i veliko otkriće protekle letnje sezone domaćih filmskih festivala. U filmu "Jesen stiže, Dunjo moja" pojavila se u ulozi nesrećne prelepe kćeri vojvođanskog veleposednika Granfilda i odmah osvojila i stručne žirije i publiku.

Hoće me nagrade

Na festivalu u Herceg Novom dobila je "Zlatnu mimozu" za najbolju žensku ulogu, a u Nišu na festivalu glumačkih ostvarenja "Caricu Teodoru".

- Hoće me nešto nagrade, šta da radim - kaže Kalina, studentkinja četvrte godine glume na beogradskom FDU-u u klasi Biljane Mašić, i dodaje ulogu u kratkom igranom filmu "Beži, zeko, beži" Pavla Vučkovića, dobitnika kanske "Zlatne palme" za najbolji studentski film. U pozorištu je igrala u predstavama Juga Radivojevića Godi kralj u Bošku Buhi, a trenutno priprema novu ulogu u teatru T bordvejsku predstavu...

Pošto sam još uvek student, bila sam prestravljena da li ću sve to moći. Nagrade su mi povratile samopouzdanje, ali ne u negativnom smislu, sujete ili oholosti, već kao ohrabrenje za dalji rad - kaže Kalina Kovačević.

- Interesuje me reakcija beogradske publike. Publika u Herceg Novom, Nišu, Novom Sadu, Sarajevu ima različiti mentalitet, pa su i njihove reakcije bile različite. Međutim, na kraju filma svi uvek isto reaguju, prvo pauza od tri sekunde, jecaji, pa aplauz.

Da li je melodrama Kalinin omiljeni filmski žanr?
- Bilo mi je čudno, prvi film pa melodrama. Melodrame se ovde ne snimaju, iako su u svetu najgledanije, pored akcionih filmova.

Rusi za diplomski

Kćerka glumice Ljiljane Blagojević i dramskog pisca Siniše Kovačevića, Kalina kaže da ne može da govori o uticaju roditelja.
- Kad god mi se nešto lepo desilo u životu, moji roditelji nisu bili tu. Za vreme snimanja filma nisu bili sa mnom, bili su na moru. Sama sam se spremala. Zato su mi nagrade toliko mile, jer sam ih samo ja dobila.

Igor Đorđević, Kalinin kolega u filmu, međutim, kaže da mu je Siniša Kovačević jednim metaforičnim poređenjem pomogao da pronađe ključ za svoj lik Kuma Petrašina.
- Prvi put to sada čujem. Imam čudan odnos prema roditeljima. Ne viđamo se, a kada se vidimo tu je televizor, jelo, pričamo o nekim drugim stvarima. Ne znam šta da kažem. Posle urađenog posla posavetovala sam se ocem. Ukazao mi je na neke stvari, šta je bilo dobro, a šta je moglo bolje. Ja volim, ako udaram glavom u zid, sama da udaram.

Kako, posle debija koji toliko obećava, vidi svoju glumačku budućnost?
- Najvažnije mi je da diplomiram. Volela bih da to bude savremena drama, možda ruska. Dobri su i Norvežani. Za dalje, videćemo.

V. M.


vesti po rubrikama

^kultura

16:32h

Kalina Kovačević o svom debiju u filmu "Jesen stiže, Dunjo moja"

16:40h

Počinje nova pozorišna sezona u kragujevačkom Teatru "Joakim Vujić"

16:49h

Završeni Dani srpskog filma u Beču

16:55h

Danas se navršava petnaest godina od smrti pisca Danila Kiša, čiji je ceo život bio literatura

17:02h

Poslednje pribežište zdravog razuma

17:11h

Željko Đurović, o poslednjoj izložbi, fantastici, ženskosti, mirisu terpentina...

 


     


FastCounter by LinkExchange