[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 10. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Naš reprezentativac povređen na treningu Sakramento Kingsa

Peđa Stojaković

sada mora da ćuti

S Peđom nije ništa ozbiljno. Dobio je snažan udarac u vilicu, zagrizao jezik, ali biće on u redu. On je, kao i uvek, u sjajnoj kondiciji - tvrdi trener Sakramenta Rik Adelman

Predrag Stojaković je povređen, ali i dalje vredno trenira u kampu Sakramenta. Naš reprezentativac dobio je jak udarac u vilicu na treningu, međutim, nijedan američki medij ne prenosi kako je došlo do povrede, odnosno ko ga je udario.
Poznato je da su slični udarci, pa i teži, uobičajeni u vreme priprema za sezonu, ali ne možemo da zaboravimo činjenicu da Peđa hoće da ode iz prestonice Kalifornije upravo zbog nejasno definisanog sukoba sa Krisom Veberom.

Istina je da su Peđini saigrači posle prvog oktobarskog treninga izjavljivali kako će dati sve od sebe da se Stojaković oseća kao kod kuće. Normalno. Neće, valjda, njihova izjava glasiti: "Prebićemo Stojakovića". Čak je i Veber misteriozno tvrdio da su on i Stojaković u korektnim odnosima. A onda Peđa, posle samo nedelju dana zajedničkih treninga, završi sa natečenom vilicom.

Prvi trener Kingsa Rik Adelman naravno ne daje previše pažnje operaciji "nabodi drugog strelca NBA lige".
- S Peđom nije ništa ozbiljno. Dobio je snažan udarac u vilicu, zagrizao jezik, ali biće on u redu - kaže za Sportsku centralu Rik Adelman.

Zbog čega ove godine nemate, kao što je uobičajeno, nijedan pripremni trening dan tokom koga vaši puleni vežbaju dva puta dnevno?
- Dosta sam razmišljao o formatu treninga pred nastupajuću sezonu i zaključio sam, s obzirom na tim kakvim raspolažem i na činjenicu da nam sledi daleki put sledeće nedelje u Kinu, da je najbolje da imamo treninge samo jednom dnevno. Produžio sam treninge na oko tri sata, sa obaveznim igranjem na dva koša pred kraj, dok je pre bio slučaj da sam nekoliko dana tokom priprema za novu sezonu radio dva treninga dnevno od po dva časa.

Ne mislite da će to vašu ekipu dovesti u podređenu poziciju u odnosu na druge ekipe, koje treniraju nekoliko dana i po četiri sata dnevno?
- Apsolutno ne. Princip kako oni rade je takav da u prepodnevnom treningu rade jako ozbiljno oko dva sata, uključujući i igru sa loptom i igru pet na pet. Večernji treninzi služe samo kao neko opuštanje od tog napornog dnevnog vežbanja i na njima se nešto previše i ne može uraditi. Ja sam sve delove treninga organizovao za ova tri sata, za koja se igrači dobro istrče i iznoje, ali i nauče mnogo toga novog, ili ponavljaju akcije koje smo uspešno odrađivali prošlih sezona. Takođe, koliko mogu da vidim, svi ovi momci su zaista u sjajnoj formi i uopšte ne mislim da treba nešto dodatno da radimo.

Da li je i Peđa u tako sjajnoj formi, s obzirom da sam kaže da, zbog obaveza, nije ni dodirnuo košarkašku loptu praktično tokom celog proteklog leta?
- O, Peđa je u sjajnoj kondiciji, on je uvek u sjajnoj kondiciji. Nemojte da vas to čudi, radi on jako mnogo na sebi, pogotovo na održavanju kondicije.

Za kraj, da li ste veći optimista u vezi predstojeće sezone u odnosu na prethodne, u kojima niste uspeli da se domognete šampionskog prstena?
- Uvek se mora sačekati i videti šta će se desiti sledeće sezone. Ipak, mislim da imamo sasvim realnu šansu da napravimo odličan rezultat sledeće sezone - zaključio je Adelman, a nama ostaje da mu poverujemo da je Peđa u redu i da konstatujemo da drugi strelac NBA lige jedno vreme neće tražiti trejd iz Sakramenta. Nema izbora: boli ga jezik.

D. D.


vesti po rubrikama

^sport

15:35h

Naš reprezentativac povređen na treningu Sakramento Kingsa

15:45h

Lebron Džejms, najpopularniji košarkaš današnjice, postao otac

16:00h

Dušan Basta: Mogli smo da uništimo Bosance

16:10h

Dragan Ćirić spreman za 123. prvenstveni duel sa Crvenom zvezdom

16:15h

Aleksandar Luković postao nezamenljiv u Zvezdi

16:25h

Fjedoričev investira u Dinamo: Čelzi iz Moskve

16:30h

Mama i tata koče transfer Erika Lamele

16:45h

Nevreme preti trci za VN Japana, ali ne i nervima šampiona

17:10h

Gordi Albion preslišao Velšane

17:25h

Majkl Felps se povukao sa SP u Indijanapolisu

23:35h

Neočekivano miroljubiv ishod fudbalskog duela BiH i SCG u Sarajevu

23:50h

Srbi vladaju Jadranskom

00:05h

Veče iznenađenja u kvalifikacijama za SP 2006. godine u Nemačkoj

00:15h

Zvezda pobedila šampiona Evrope: Laško na eks

 


     


FastCounter by LinkExchange