[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 10. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nova "astra" GTC verzije

Posle osnovne i karavanske verzije "astre", u Parizu je javnosti predstavljena i verzija "GTC" (gran turizmo koncept) koju odlikuju sportski duh, agresivan dizajn, karoserija sa troje vrata i panoramsko vetrobransko staklo. Od uvek je verzija sa troje vrata kod "astre" bila namenjena mlađim vozačima dinamičnijih prohteva.

"Astri GTC" dali smo jedinstven, agresivan izgled ne umanjujući pritom izazove svakodnevne vožnje. Model sa troje vrata namenjen je kupcima koji traže izražajan dizajn i automobil koji je zabavno voziti, reči su Hansa Demanta, predsednika i glavnog direktora "Opela". Pojasnio je kako su kod "astre" naglašene udarne dizajnerske karakteristike uključujući sportske proporcije (dugačka 428, široka 203 i visoka 141 cm) s upečtaljivim zadnjim svetlima, suženjima napred i pozadi.

Baš kao i verzija sa petoro vrata, "astra GTC" ima prtljažnik obima 380 litara, a u "Opelu" tvrde kako pozadi mogu udobno putovati dve odrasle osobe. Prema navodima proizvođača i ova verzija "astre" će se naći u ponudi sa pet benziskih i tri nova CDTI turbo-dizelska motora koji razvijaju od 90 do 200 konjskih snaga i svi zadovoljavaju EVRO 4 norme.

U ponudi će biti i AFL uređaj povezanosti prednjih farova sa upravljačem, odnosno "pametna svetla" koja gledaju u pravcu izlaska iz krivine. Zgodni detalj je takođe poznat iz osnovne verzije "astre", takozvani "sportsvič", prekidač putem kojeg vozač može regulisati čvrstinu vešanja, brzinu odaziva papučice gasa i upravljača, odnosno prema normalnoj i ležernoj vožnji.

Slobodno se može reći da će se ovom modelu "astre", ipak, okrenuti mlađi kupci, samci ili parovi bez dece, a u "Opelu" veruju da će godišnje uspeti da prodaju oko 70.000 primeraka. Ovaj automobile će se u prodaji naći početkom proleća sledeće godine, u skladu s tim cena će najverovatnije biti poznata tek početkom sledeće godine.


vesti po rubrikama

^točkovi

18:13h

Nova "astra" GTC verzije

18:21h

Posle "trojke" i "šestice" stiže i "mazda" 5

18:30h

Iz Renoa "Klio" za muzičare

18:37h

Stiže "panda" sa dizel motorom

 


     


FastCounter by LinkExchange