[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 7. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Dik Čejni i Džon Edvards

Kandidati za potpredsednika SAD ukrstili koplja

Debata završena bez pobednika

KLIVLEND - Jedina zakazana debata potpredsedničkih kandidata, aktuelnog potpredsednika Ričarda Čejnija i demokratskog senatora Džona Edvardsa protekla je u polemici o opravdanosti rata u Iraku i ekonomske situacije u SAD.

Čejni je odlučno branio odluku predsednika Buša o invaziji na Irak, ističući da je svet danas zbog tog rata i hapšenja Sadama Huseina sigurniji.
- Važno je da se rat u Iraku sagleda u širem kontekstu globalne borbe protiv terorizma i, ako bi se ta odluka morala donositi ponovo, još jednom bih predložio da se izvrši invazija na Irak i uhapsi Sadam Husein - ukazao je Čejni.

Senator Edvards je optužio Bušovu administraciju i samog potpredsednika Čejnija za, kako je rekao, kontinuirano obmanjivanje Amerikanaca.
- Gospodine potpredsedniče, realnost je da vi i predsednik Buš nastavljate da tvrdite kako se stvari u Iraku odvijaju povoljno, dok građani Amerike svakog dana na televiziji vide potpuno drugačiju sliku - rekao je Edvards.

Aktuelni potpredsednik SAD debatu je iskoristio da još jednom napadne senatora Džona Kerija, predsedničkog kandidata demokrata, zbog načina na koji je poslednjih 20 godina u Senatu glasao o važnim zakonskim predlozima, ali i samog Edvardsa, kojeg je opisao kao neiskusnog političara i optužio ga za neredovno prisustvovanje sednicama Senata.

Opšti utisak posle debate je da ona nije donela jasnog pobednika, mada je svaki od kandidata imao trenutke u kojima je nadmašio rivala. Ono što je debatu razlikovalo od prve predsedničke debate predsednika Buša i senatora Kerija je žestina ličnih napada i optužbi, čega u prvoj predsedničkoj debati uglavnom nije bilo.

Tanjug


vesti po rubrikama

^svet

17:23h

Kandidati za potpredsednika SAD ukrstili koplja

17:31h

Bagdad: Ubijen kurdski lider

17:40h

Turskoj zeleno svetlo, ali bez datuma

17:49h

Izraelci i Amerikanac najbolji hemičari

17:57h

SAD blokirala rezoluciju o Izraelu

        


FastCounter by LinkExchange