[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 7. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Značajna investiciona ulaganja u obnovu Zdravstvenog centra u Negotinu

Nova trafo-stanica

Unarednom periodu značajno će biti poboljšani uslovi rada i obezbeđena veća sigurnost u napajanju strujom

NEGOTIN - Prema procenama stručnjaka, u negotinskom Zdravstvenom centru investirano je i urađeno više u poslednjih par godina, nego u nekoliko prethodnih decenija. Rezultat je to kako domaćinskog poslovanja poslovodstva ove zdravstvene ustanove, tako i prikupljenih sredstava samodoprinosa, koja će građani opštine Negotin izdvajati do kraja aprila naredne godine.

Poslednja u nizu značajnijih investicionih ulaganja je nedavno završena rekonstrukcija bolničke trafo-stanice. Zahvaljujući ovoj obnovi, u narednom periodu značajno će biti poboljšani uslovi rada medicinskog osoblja i obezbeđena veća sigurnost u napajanju električnom energijom, što je podjednako važno i za pacijente i za osoblje.

Imajući u vidu da je poslednji remont ove trafo-stanice izvršen pre više od dve decenije, bio je pravi čas za izvođenje ove rekonstrukcije, o čemu govori i podatak da nije bilo delova i opreme kojima popravka ili zamena nisu bili neophodni. Nagoreli i dotrajali kablovi, postolja osigurača, kao i ostala elektrooprema bili su razlog što je trafo-stanica, snage od hiljadu kilovata, prethodnih godina u zimskim uslovima radila pod prevelikim opterećenjem.

- Sada je sve sanirano i to za period od nekoliko narednih decenija. Vrednost ove investicije je oko 400.000 dinara. Planiramo da remontujemo i servisiramo dizel agregat, a predstoje nam i zamena dela daljinskog grejanja- kaže dr Tihomir Milovanović, direktor Zdravstvenog centra, izražavajući veliku zahvalnost rukovodstvu i radnicima negotinske Elektrodistribucije, uz čiju je pomoć realizovan ovaj veliki poduhvat .

- Cela investicija brzo će se isplatiti uvođenjem nove merne grupe koja će, praktično, pojeftiniti potrošnju. Uz to, sada više ne postoji opasnost od eventualnih požara ili težih kvarova, koje je u zimskim uslovima često nemoguće sanirati - kaže Milanče Branković, vršilac dužnosti direktora negotinske Elektrodistribucije.

Ž. D.


vesti po rubrikama

^Srbija

16:08h

Značajna investiciona ulaganja u obnovu Zdravstvenog centra u Negotinu

16:14h

Konačno proteran "pauk" sa kraljevačkih ulica

16:20h

Počela transformacija Javnog preduzeća "Kopovi Kostolac"

16:27h

Mesna zajednica "Konjevići" uskoro će rešiti problem kanalizacije

16:32h

Šusteri Ubavići iz Blaca zatvorili radnju zbog fiskalne kase

16:40h

Valjevo: Radnici "Minsa" sedam meseci u štrajku

16:47h

Šabac: Građane gušio sumpor-dioksid

16:54h

Smederevo: Revitalizacija zajednice kroz demokratsku akciju

17:03h

Novi Pazar: Kirije unosnije od kulture

 
 


     


FastCounter by LinkExchange