[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 6. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Refleks predstavio prvi tim

Klinci iz predgrađa

Sve je isto, ništa isto nije - glasi paradoksalan, ali verodostojan opis košarkaškog kluba Refleks, koji je juče u Železniku predstavio tim, plan i program za predstojeću sezonu u kojoj će braniti titulu prvaka Jadranske lige, ali i učestvovati u još tri jaka takmičenja - Super ligi, domaćem Kupu i ULEB kupu.

Igrački kadar koji je prošle sezone branio čast i ugled beogradskog predgrađa pretrpeo je ogromne izmene, a ekipa je mlađa nego ikad. Međutim, dovoljno velika da se ciljevi i zacrtano ne pomere ni za milimetar u odnosu na prošlu godinu.

Prvi tim Refleksa

Popović, Frimen, Striklend, Mićić, Jorović, Ilić, Majstorović, Krstović, Todorović, Radinović, Marinović, Pantić, Labović, Teodosić, Aleksandrov.

Za Jadransku

Za razliku od preključerašnjeg predstavljanja ekipe Partizana, juče se u Železniku govorilo pozitivno o regionalnom takmičenju.
- Mi od samog početka imamo pozitivan stav o Jadranskoj ligi - kaže direktor Refleksa Andrija Kleut. - Ne bih sada ulazio u komentarisanje sa finansijske strane, i bez obzira na računicu mislim da je učestvovanje u Gudjir ligi od velike koristi za igrače, zbog broja kvalitetnih utakmica. Smatram da bi svi domaći klubovi, pa i Partizan, trebalo da u ovo regionalno takmičenje pošalju najjaču ekipu, kako bi se broj naših predstavnika povećao.

- U narednu sezonu ulazimo sa mnogo novih i mladih igrača - kaže trener "pantera" Boško Đokić. - Iskustvo nam fali, tako da mislim da će ova ekipa pokazati svoje pravo lice tek u završnici sezone, što ne mora da bude loše. Što se plasmana tiče, tu su stvari potpuno jasne, pošto je Refleks uvek težio da bude u društvu najboljih. Dakle, u Jadranskoj moramo meću osam najboljih, a zatim mislim da je očekivati polufinale realno. U domaćem kupu isto. U Super ligi moramo da popravimo utisak od prošle godine, kada smo bili šesti, a najteže će nam biti u ULEB kupu, gde igramo u izuzetno jakoj grupi.

Od ove sezone, koja za Refleks počinje večeras utakmicom protiv Širokog, miljenik publike iz Železnika Redži Frimen biće i zvanično prva zvezda tima, pošto je od Ognjena Aškrabića preuzeo ulogu kapitena.

- Ovde mi je veoma ugodno, s obzirom da imam poštovanje svih saigrača - reči su Frimena koji je u međuvremenu, kako tvrdi novi stranac Refleksa Džon Striklend, postao i sasvim solidan turistički vodič. - Ne smeta mi mlada ekipa, nemam problema s tim. Znam da imaju potreban kvalitet i mi stariji i iskusniji ćemo ih pogurati. Nadam se da će publika i dalje dolaziti da nas bodri, ali svestan sam da to zavisi samo od nas i naše igre.

Jao Mile porastao

Mile Ilić, srpska verzija Jao Minga (visok 215 santimetara), jedan je od igrača koji su povremeno igrali za Refleks i u prošloj sezoni, ali koji tek treba da se dokažu.
Očekuje vas daleko veća minutaža, niste više mali...
- Da (smeh). Porastao sam - odgovara 20-godišnji "Jao Mile".
Niste valjda?!
- Ma ne, šalim se, i ovo mi je dosta. Ali sam zato iskusniji. Očekujem da odigram bolje nego prošle godine, da dodatno napredujem. Ekipa je veoma mlada, većinom su to nepoznata imena, ali sam uveren da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspeh i osvojiti barem jedan trofej.


A. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

15:15h

Partizan će u Ligi Kupa UEFA igrati u jednoj od najtežih grupa

15:25h

Rivali Partizana jači po imenima igrača nego po nazivima klubova

15:30h

Reprezentativci SCG se pripremaju za meč u Sarajevu

15:45h

Dišljenković objašnjava pismo koje su on i saigrači uputili javnosti

15:55h

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana postavio ekipi jasan cilj

16:10h

Refleks predstavio prvi tim

16:25h

Gorostasni centar Majamija Šakil O Nil ne prestaje da zabavlja javnost

16:35h

Vapaj fudbalera Bundeslige

00:15h

Na splavu Skaj bar održano veče profesionalog boksa

 


     


FastCounter by LinkExchange