[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 6. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U miru i tišini Palićke šume, reprezentativci SCG se pripremaju za meč u Sarajevu

Njihovo malo nama može biti mnogo

Nerešen rezultat svakako ne bi odgovarao Bosancima, jer bi onda iz dve utakmice na svom terenu, protiv nas i Španije, imali samo dva boda - kaže Danijel Ljuboja. Bod nikome ne donosi dobro, mada bi nama i takvo rešenje bilo prihvatljivo - ocenjuje Petkovićev pomoćnik Goran Stevanović

Od specijalnog izveštača

PALIĆ - U tišini Palićke šume, vreme je kao poručeno za kratkotrajne pripreme koje, zapravo, treba našim fudbalskim reprezentativcima da posluže pre svega kao osveženje. Upravo to je želeo selektor Ilija Petković kada se odlučio da plave povede na krajnji sever zemlje.

Prvi trening naši najbolji fudbaleri odradili su na stadionu Spartaka u Subotici, na kojem je bio i Mladen Krstajić. Defanzivac Šalkea poslednji se stavio pod komandu Petkoviću, pošto je iz opravdanih razloga kasnio skoro 24 časa.

Bila jedna kuća

Pomoćni trener Ilije Petkovića, Goran Stevanović u svom osvrtu na predstojeći duel reprezentacija BiH i SCG rekao je:
- Svakako da će biti prisutne posebne emocije i tenzije na koševskom stadionu ako se ima u vidu da smo "do juče" bili stanovnici iste kuće. Normalno je onda da će atmosfera na stadionu biti nesvakidašnja.

Svesni značaja

- Fudbaleri su svesni značaja meča u Sarajevu i, po svemu sudeći, mirno iščekuju ovaj duel - kaže Goran Stevanović, prvi pomoćnik selektora Petkovića. - Posle uspeha u San Marinu, želja je svih da se i sa ovog gostovanja vratimo punog kofera, ali ne golova već bodova. Respektujemo reprezentaciju BiH onoliko koliko oni to zaslužuju.

A koliko naši protivnici zaslužuju, najbolje odslikava mišljenje reprezentativaca, Danijela Ljuboje i Milivoja Vitakića.

- Pregledali smo kasete sa utakmica naših protivnika u mečevima sa Francuskom i Španijom - priča Ljuboja. - Vidi se da je to ozbiljna ekipa, sa dosta fudbalera koji veoma uspešno igraju u inostranstvu. Sigurno je da će, bodreni od svojih navijača, fudbaleri domaćina učiniti sve da dođu do pobede. Sigurno je, takođe, da im nikako ne bi odgovaralo da odigraju nerešeno, jer bi u tom slučaju imali relativno loš učinak da u dva meča kao domaćina uzmu samo dva boda. Otuda očekujem njihovu ofanzivu od prvog do poslednjeg sudijinog zvižduka.

Navijači BiH na grobu Alije Izetbegovića

Komesar policije Ministarstva unutrasnjih poslova Kantona Sarajevo Hilmo Selimović upozorio je navijače koji će u subotu, na "Koševu", prisustvovati fudbalskoj utakmici Bosna i Hercegovina - Srbija i Crna Gora, da će im biti oduzeti svi simboli i obeležja koja nemaju veze s reprezentacijama dveju zemalja. To se, kako je precizirao, odnosi na nacionalističke zastave, kape i majice s likom lica koja nemaju veze s fudbalom.
Navijači će do ulaska u stadion "Koševo" u Sarajevu proći tri policijske kontrole, najavio je Selimović. Utakmicu će, sem pripadnika kantonalnog MUP Sarajeva, obezbeđivati i pripadanici policije iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.
Udruženje navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine, "BH Fanatikos", najavilo je u međuvremenu da će grupa njihovih kolega, navijača BiH, doći iz Skandinavije. Članovi udruženja planiraju da svi zajedno, dan pre utakmice, obiđu grob Alije Izetbegovića na Kovačima iznad Sarajeva, piše jučerašnji "Dnevni avaz".

Tanjug

Zaštitne mreže

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine utvrdio je na završnom sastanku o bezbednosti kompletan plan organizacije fudbalskih utakmica između mladih i seniorskih reprezentacija BiH i SCG. Planom je predviđeno postavljanje odgovarajućih zaštitnih mreža na severnu i istočnu tribinu stadiona "Grbavica", jugoistočnu i jugozapadnu tribinu na "Koševu", kao i postavljanje ograde oko oba stadiona.
Na stadione će, takođe, biti zabranjeno unošenje tvrdih i oštrih predmeta, pirotehničkih sredstava, kišobrana i mobilnih telefona (osim za novinare), a gostujući navijači biće smešteni na južnim tribinama oba stadiona.
U blizini stadiona na dan utakmice biće zabranjen rad svih restorana i prodavnica, a u subotu će od 15 časova biti blokirane ulice koje vode ka stadionu "Koševo", koji će biti otvoren u 16.30, a zatvoren u 19.30.

Tanjug

- Svima je jasno da je, posle početnog uspeha u San Marinu, važno da nastavimo sa pobedama - ističe Vitakić. - Bilo je u našoj grupi "kikseva" i sigurno je da pobeda na "Koševu" mnogo olakšava put kroz kvalifikacije. Zato sam siguran da ćemo i mi i oni ići na pobedu, a to onda znači dobar fudbal. Međutim, ne treba se previše opterećivati njihovom igrom. Neka oni razmišljaju o nama.

Naravno, novinare je zanimalo kako naš stručni štab vidi igru selekcije BiH.
- Respektujemo ekipu naših protivnika, veoma su ozbiljni i čini mi se da su od svih ekipa u grupi oni najviše napredovali - sumira utiske Stevanović. - Izuzetno su kompaktna, agresivna ekipa, teško gube utakmice. Još kad se tome doda da će imati fantastičnu podršku sa tribina, onda je jasno da nas čeka izuzetno težak meč. Što se tiče rezultata, bod nikome ne donosi ništa dobro. Mada, nama bi ipak i takvo rešenje bilo prihvatljivo. Videli smo njihove mane, pa ćemo u toku ovih priprema preneti fudbalerima, ali o tome ne bih pričao javno. U svakom slučaju, pored dobrih, baš kao i svaka ekipa, oni imaju i svojih loših osobina.

Danijel Ljuboja će, najverovatnije, u špicu biti sa Savom Miloševićem. O svojim neposrednim protivnicima, odbrambenim igračima BiH, ima visoko mišljenje.

- Beskompromisni su, idu na loptu bez ikakvih kalkulacija. Sa takvom odbranom je teško izaći na kraj ali se ja nadam da ćemo Savo i ja, naravno ukoliko budem igrao, uspeti da pogodimo mrežu naših protivnika.

Đole pravi lom

U restoranu gde se hrane reprezentativci, glavna atrakcija je majmun Đole koji je pobegao iz lokalnog zoološkog vrta pre desetak dana i čuvari nikako ne mogu da ga uhvate.
Đole je, po rečima poslovođe restorana, napravio nedavno pravi lom kada je pokušao da glumi barmena za šankom. Srče je bilo do kolena. Interesantno je da je ovo benigno bekstvo jednog stanovnika Palićkog zoološkog vrta jer je prošle godine odbegla tigrica koju su čuvari morali da ubiju.

Misterija Vidić

Na isto pitanje, ali sada u sasvim suprotnom smeru, odgovorio je i Vitakić:
- Njihov špic je veoma neugodan. Brzi su, i jedna i druga spoljna strana im je jaka, često menjaju mesta i to su situacije na kojima oni grade igru i optimizam. Mi ćemo nastojati da ih u tome neutrališemo, kako bismo našim napadačima ostavili prostor da deluju na pravi način.

Posle lakšeg razgibavanja u popodnevnim časovima na stadionu Spartaka, fudbalere danas očekuje trening utakmica protiv kombinovane ekipe Subotičke regije. Na tom meču definitivno će se znati da li je Nemanja Vidić sposoban za iskušenja koja našu selekciju očekuju na "Koševu" u subotu. U zavisnosti od toga kako bude odradio taj trening znaće se sa kakvom koncepcijom u odbrani će da se odluči selektor Ilija Petković. U četvrtak u 13 časova zakazano je novo viđenje reprezentativaca i poslenika medija a ovoga puta pred novinare će izaći i selektor Ilija Petković.

Štampano 31.000 ulaznica

Stadion "Koševo" u Sarajevu moći će da u subotu da primi 31.000 ljudi, koliko je štampano ulaznica. Prodaja karata počinje danas. Ulaznice koštaju 20 maraka za zapadnu i južnu tribinu, a 10 za severnu.

Beta

Svi za Tepavca

Danas će reprezentacija odigrati humanitarni meč protiv selekcije Subotičkih klubova i to je meč humanitarnog karaktera gde će svi, počev od igrača i stručnog štaba pa do novinara i publike kupiti kartu a ceo prihod je namenjen mladom igraču Dušanu Tepavcu, bivšem fudbaleru Spartaka i Obilića koji je teško oboleo.


Siniša Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

15:15h

Partizan će u Ligi Kupa UEFA igrati u jednoj od najtežih grupa

15:25h

Rivali Partizana jači po imenima igrača nego po nazivima klubova

15:30h

Reprezentativci SCG se pripremaju za meč u Sarajevu

15:45h

Dišljenković objašnjava pismo koje su on i saigrači uputili javnosti

15:55h

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana postavio ekipi jasan cilj

16:10h

Refleks predstavio prvi tim

16:25h

Gorostasni centar Majamija Šakil O Nil ne prestaje da zabavlja javnost

16:35h

Vapaj fudbalera Bundeslige

00:15h

Na splavu Skaj bar održano veče profesionalog boksa

 


     


FastCounter by LinkExchange