[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 6. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Lukić u bolnici, Lazarević u penziji

BEOGRAD - Haški optuženik general Sreten Lukić ne nalazi se više u porodičnoj kući. U telefonskom razgovoru za Glas osoba koja se predstavila kao njegova ćerka kaže da Lukić nije kod kuće i da ne zna kada će tu ponovo biti. Branilac iz advokatskog tima koji zastupa Lukića tvrdi da se Lukić od ponedeljka nalazi u Kliničkom centru zbog bolesti.

- Lukić će biti operisan zbog začepljenja krvnih sudova - izjavio je advokat Anđelko Ležajić. On je juče naveo i da Lukić i njegov advokatski tim još nisu dobili rešenje istražnog sudije o tome da li ima ili nema uslova za predaju optuženog Haškom tribunalu. Direktor uprave za izvršenje zavodskih sankcija Miloš Janković potvrdio nam je juče oko podne da se Lukić, kao ni ostali generali, ne nalaze u ustanovama zatvorskog tipa. Lukić nije ni privođen pošto je dobrovoljno primio optužnicu Tribunala.

Ministar policije Dragan Jočić rekao je da je policija dobila nalog da obezbedi prisustvo generala optuženih pred Haškim tribunalom. Kako je izjavio ministar policije, ta procedura je u toku. To znači da policija sada treba da pronađe generale i da ih dovede pred istražnog sudiju koji će im, u prisustvu advokata, uručiti optužnicu Haga.

Ta procedura važi u slučaju penzionisanog generala Nebojše Pavkovića. General-pukovnik Vladimir Lazarević, koga je optužio Haški tribunal, penzionisan je nedavno na lični zahtev, saznao je juče Tanjug nezvanično u Ministarstvu odbrane Srbije i Crne Gore. Posle penzionisanja, Lazarević više nije u nadležnosti vojnih organa pravosuđa. Četvrti general koga Tribunal traži Vlastimir Đorđević napustio je Srbiju još u oktobru 2000. godine posle političkih promena.

D. Đ.


vesti po rubrikama

^politika

17:25h

Parlamentarci SE usvojili oštru Rezoluciju o SCG

17:30h

Lukić u bolnici, Lazarević u penziji

17:40h

Dr Dušan Janjić o preporukama okruglog stola o Kosovu i Metohiji

17:55h

Na godišnjicu 5. oktobra, Tadić pozvao Srbe da izađu na kosovske izbore

00:15h

Lukić operisan, Lazarević u penziji

00:30h

Razgovori Solane i Patena sa Marovićem, Tadićem, Koštunicom i Labusom

 


     


FastCounter by LinkExchange