[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 6. 10. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


GŠ VSCG objavio tešku tragediju u kasarni na Topčiderskom brdu

Poginula dva vojnika

BEOGRAD - Vojnici Dragan Jakovljević iz sela Bela Reka kod Šapca i Dražen Milovanović iz Sela Tekija kod Paraćina poginuli su danas u vreme obavljanja stražarske službe na Topčideru, saopštila je juče informativna služba Generalštaba Vojske SCG. U saopštenji se ne navodi kako se nesreća dogodila.

Vojnici Dragan (Janka) Jakovljević (1983) i Dražen (Petra) Milovanović (1983) iz Vojne pošte 4795 Beograd u vojsci su od juna 2004. godine i završili su obuku po planu i programu borbene obuke, a bili su u sastavu straže koja obezbeđuje vojni objekat, na zadatku patrole, navodi se u saopštenju.

Sa događajem su upoznati ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić i članovi Vrhovnog saveta odbrane SCG.
"Generalštab Vojske SCG formirao je posebnu komisiju za ispitivanje ovog događaja, a nadležni istražni organi detaljno ispituju sve okolnosti", kaže se u saopštenju i dodaje da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima istrage tragičnog događaja.
Pripadnici Vojne policije su odmah obezbedili mesto nesreće. Čitavog dana trajala je detaljna istraga vojnog sudije, kriminalističkih i balističkih eksperata da bi se ustanovili pravi razlozi tragedije.

Vrhovni vojni tužilac Nikola Petrović potvrdio je informaciju o pogibiju dvojice vojnika ali nije bio raspoložen za davanje detaljnijih informacija.
- Vojni istražni organi su na licu mesta i još uvek ispituju nesrećni slučaj. Generalštab će se oglasiti zvanično saopštenjem - rekao je Petković.

Načelnik VMA Zoran Stanković takođe je potvrdio da se dogodila tragedija, takođe bez detaljnih informacija.


vesti po rubrikama

^hronika

18:14h

Ulemek svedočio o saradnji pripadnika DOS-a i zemunskog klana

18:22h

Nastavljeno suđenje za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana

18:30h

Majka razbila glavu pedofilu

00:20h

GŠ VSCG objavio tešku tragediju u kasarni na Topčiderskom brdu

 


     


FastCounter by LinkExchange