[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 4. 10. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Izlaznost birača na lokalnim izborima i ovog puta bila katastrofalna, Beograđani dobili gradonačelnika

Demokrata Bogdanović

osvojio metropolu

Beograd je pokazao da je Evropa - izjavio pobednik. Slavlje u izbornom štabu DS pomračila vest o teškoj saobraćajnoj nesreći, zbog čega je novi gradonačelnik Nenad Bogdanović odmah napustio stranačke prostorije i otišao da poseti povređene u Urgentnom centru

BEOGRAD - Nenad Bogdanović novi je gradonačelnik Beograda, pokazuju prvi i nepotpuni rezultati izbora. Slast Bogdanovićeve pobede u beogradskom izbornom štabu Demokratske stranke sinoć je pomračila vest o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada su privatnom gradskom autobusu otkazale kočnice.

Umesto da se oko 22, 30 sati pojavi pred novinarima, Bogdanović je žurno napustio stranačke prostorije i obišao povređene putnike u Urgentnom centru. Vidno potresen, pomalo smeteno, Bogdanović je u bolničkim prostorijama samo izvestio novinare, koji su u međuvremenu pristizali, o povređenim putnicima. O izborima nije rekao ni reči.

Inače, u beogradskom štabu demokrata već pola sata posle zatvaranja biračkih mesta bilo je živo. Tada je, prema rezultatima DS, Bogdanović vodio 14 odsto ispred protivkandidata Aleksandra Vučića iz Srpske radikalne stranke.

Ružica sakrila suze

Ružica Đinđić stigla je u beogradski izborni štab Demokratske stranke posle 21 sat. Kao i obično, nju su i sinoć aktivisti stranke dočekali toplo, pozdravljajući je na stepeništu ispred zgrade.
I kao i obično, Ružica Đinđić je bila pribrana sve dok nije prekoračila prag štaba u Krunskoj ulici. Na pragu starinske zgrade je pocrvenela i sakrila suze.

Pola sata kasnije, atmosfera je splasnula. Rezultati iz Novog Sada i Niša po demokrate nisu bili povoljni. U međuvremenu, u štab demokrata stigli su Ružica Đinđić, Goran Svilanović, Goran Pitić, Božidar Đelić, Zoran Cvijanović, Srđan Šaper, Nebojša Krstić i Dragan Đilas, a posle 22 sata čulo se da stiže i šef stranke i predsednik Srbije Boris Tadić.

Mada se, kako je vreme odmicalo, topila velika razlika u broju glasova između Bogdanovića i Vučića, pobedu demokrata je oko pola jedanaest izvečeri priznao i kandidat radikala. Aktivisti DS su po ćoškovima komentarisali Vučićevu izjavu o Bogdanovićevoj pobedi, a čestitke su primali i vozači Nenada Bogdanovića "jer su dobro vozili šefa".

Po povratku iz Urgentnog centra, na prvoj konferenciji za novinare koju je sinoć održao, Bogdanović je rekao da će u naredne četiri godine, koliko traje njegov mandat, Beograd postati metropola i centar jugoistočne Evrope. On se zahvalio na podršci svojoj porodici i svim Beograđanima koji su za njega glasali, dodajući da mu je drago što su Beograđani "i pored teške kampanje koja je vođena" prepoznali da je Beograd u poslednje četiri godine "jedan probuđeni grad".

Bogdanović je obećao da će nastaviti da radi kao i do sada - u korist svih Beograđana, navodeći da u Beogradu "ima mnogo da se radi". Komentarišući nepodudarnost izbornih rezultata DS, SRS i Centra za slobodne izbore i demokratiju, Bogdanović je rekao da je jedino izvesno da je on pobedio na izborima u Beogradu.
- Beograd je Evropa i to je večeras pokazao - zaključio je Nenad Bogdanović.

D.Đ.


vesti po rubrikama

^politika

16:45h

Kosovski Srbi juče razgovarali sa predsednikom Srbije o izborima

16:50h

Novicki nije načisto da li Srbi treba da izađu na izbore

16:55h

Patrijarh uputio pismo Tadiću i Koštunici

17:05h

Vrhovni savet odbrane penzioniše generala Vladimira Lazarevića

17:20h

Stojković: Izručenje generala ugrozilo bi nacionalne interese

17:50h

Po tmurnom vremenu u Beogradu glasali najviši državni službenici i stranački prvaci

18:05h

U drugom krugu lokalnih izbora u Srbiji manji odziv nego u prvom 19. septembra

00:05h

Juče održan drugi krug izbora za lokalne organe vlasti u Srbiji

00:15h

Maja Gojković, prva žena na čelu Novog Sada

00:20h

Smiljko Kostić trijumfovao na izborima za gradonačelnika Niša

00:30h

Novoizabrani gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović

00:35h

Više hiljada pristalica gljanina sinoć proslavilo izbornu pobedu "Liste za Sandžak"

00:50h

Cesid oko 21,30 imao konačne procene rezultata za Beograd, Novi Sad i Niš

01:05h

Izlaznost birača na lokalnim izborima i ovog puta bila katastrofalna

01:10h

Kandidat SRS Aleksandar Vučić čestitao pobedniku

01:20h

Vesti sa birališta u Srbiji
   


     


FastCounter by LinkExchange