[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 23. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Naša najbolja atletičarka ipak neće putovati na SP u polumaratonu

Olivera je bila besna na sebe

Iako u najtežoj atletskoj disciplini maratonu vođenom ulicama Atine tokom Olimpijskih igara nije uspela da se domogne pobedničkog postolja, naša najbolja atletičarka Olivera Jevtić bila je zatečena pažnjom i čestitkama koje su je dočekale u otadžbini.

Savlađujući izuzetno tešku stazu, uz temperaturu vazduha od koje su rivalke padale kao mušice, Olja je posle mnogo napora uspela da zauzme šesto mesto i ostvari najbolji plasman među Evropljankama. Posle velike bitke i još većeg "pražnjenja", po povratku kući u rodno Užice, ona se posvetila prvenstveno sebi i ličnim problemima.

Tako je uradila dugo odlaganu operaciju zuba, a pošto su stručni pregledi urađeni posle maratonskog iskušenja pokazivali minimum napora i opterećenja (kao da nije ni trčala), pronela se priča da će Olja već 3. oktobra pohitati u novo iskušenje, koje se za atletičare sveta priprema u konkurenciji Svetskog šampionata u polumaratonu.

- Na takvo mišljenje su nas naterali pregledi koji su bili izuzetno povoljni po Oliveru. Svi nalazi su pokazivali da se ona uopšte nije istrošila, kao da nije ni trčala tako tešku trku. Pored toga, ona je bila besna na sebe, imala je odlične pripreme i posle Atine njoj je ostalo još snage. Zbog toga smo bili uvereni da bi joj dobro došla još jedna trka kakva je Svetsko prvenstvo u polumaratonu - kaže umesto svoje štićenice Oliverin trener Slavko Kumanović.

Zbog čega je onda Olivera odustala?
- Ona je dugo odlagala operaciju zuba, prvo zbog Atine, jer se svaka anestezija, iako upotrebljena u medicinske svrhe, može da smatra za vrstu dopinga. Zbog toga je dugo odlagala intervenciju. Sada je pravi trenutak da Olivera ode na "remont". A za sve ostalo videćemo kasnije.

Da li zbog umora glavnih zvezda ili nečeg drugog, tek konkurencija u Nju Delhiju neće biti ni približno jaka kao na primer u Atini. Možda je to dobra prilika za našu šampionku?
- Jeste, zvezde otkazuju verovatno iz istih razloga kao i Olivera. To je dobra prilika, ali znam da će ih biti još. Ovog puta Olivera će preskočiti to takmičenje i početi lagane pripreme za drugi deo sezone. Trčaće najverovatnije još jedan jači maraton, a skoro sigurno i ponoćnu trku u Sao Paolu, gde je već jednom pobedila - zakčljučuje Oliverin trener Slavko Kuzmanović.

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Maljković zna gde mu je najlepše

15:25h

Čelnici UEFA najzad razmatrali ritam utakmica

15:30h

Raspuštenice košarkaških superstarova su najbolji hroničari skandala u NBA

15:45h

Prokletstvo plavog dresa

15:55h

Naša najbolja atletičarka ipak neće putovati na SP u polumaratonu

16:10h

Savićević saslušan i pušten iz pritvora

16:25h

Uprava crveno-belih danas odlučuje ko će naslediti Ljupka Petrovića

16:30h

Povratak kanadskog asa glavna atrakcija na VN Kine

16:35h

Doping i na Paraolimpijadi

16:40h

Orden za Pelea i Franca

23:25h

Crvena zvezda protiv OFK Beograda uknjižila nova tri boda

23:35h

Partizan u kombinovanom sastavu protiv Radničog JP rutinski zaslužio 4:1 (2:0)

 


     


FastCounter by LinkExchange