[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 19. 9. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nepoznata žena bacila se s nadvožnjaka kod Ade Ciganlije

Majka sa detetom

skočila u smrt

Samoubica je imala oko 30 godina, a njen potomak svega tri godine. Tela nisu identifikovana, jer kod sebe nije imala nikakva dokumenta

BEOGRAD - Serija samoubistava u glavnom gradu je nastavljena. Nažalost, juče oko 10 sati, u Radničkoj ulici kod broja 15 nedaleko od Ade Ciganlije, žena od oko 30 godina bacila se s nadvožnjaka držeći u naručju trogodišnje dete. Posle silovitog udara o beton, sa visine oko 15 metara, oboje su na mestu ostali mrtvi. Lekari Hitne pomoći, po dolasku na mesto nesreće, mogli su samo da konstatuju smrt. Policija juče nije uspela da identifikuje leš žene, jer kod sebe nije imala nikakva dokumenta.

Pretpostavlja se da je žena sa detetom došla do nadvožnjaka iz Požeške ulice, koja spaja naselje Banovo brdo sa Adom Ciganlijom. Čim se popela na najviši deo nadvožnjaka, iznad auto-servisa u Radničkoj ulici, preskočila je ogradu i bacila se na put. U trenutku kada je zakoračila u smrt, u neposrednoj blizini nije bilo nikoga ko bi, eventualno, mogao da pokuša da je odvrati od samoubilačkih namera.

- Čuo sam jak tresak i izašao napolje da vidim šta se desilo. Tada sam ugledao nekoliko ljudi, koji su potrčali prema nadvožnjaku. Pošao sam za njima i ugledao telo žene i deteta. Pomislio sam, u prvi mah, da su legli na zemlju. Međutim, kada sam prišao bliže video sam tragove krvi. Prizor je bio jeziv. Odmah smo pozvali policiju, ali su oboje već bili mrtvi - kaže vlasnik radnje, koja se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Devojka koja se zadesila u Radničkoj ulici neposredno posle tragedije rekla je reporteru Glasa da je telo deteta ležalo dalje od tela žene, na osnovu čega se pretpostavlja ili da ga je majka ispustila prilikom skoka ili je usled siline udarca život skončalo van njenog naručja.

- Uspela sam samo da vidim da dete ima kratko ošišanu kosu, ali se nije moglo razaznati da li je dečak ili devojčica. Žena je bila u skromnoj odeći, što je odavalo da su bili siromašni i da su teško živeli. Među okupljenim ljudima niko ih nije poznavao niti ranije viđao. Duša me je zabolela pri pomisli da je žrtvovala svoj i detetov život, najverovatnije, zbog besparice - rekla nam je vidno potresena devojka, koja je prisustvovala uviđaju.
Sa istog mesta je 7. avgusta ove godine, oko 21.45 sati, skočila u smrt i devojka B. K. stara 23 godine.

Psihijatar dr Saša Đurđić kaže da su najčešći razlozi za samoubistvo psihički problemi ili teške depresije i napominje da ne treba zanemariti i socijalno-ekonomske faktore, karakteristične za našu sredinu. Odluku mlade žene da presudi sebi i detetu, Đurđić tumači kao beznađe, navodeći da, najverovatnije, nije imala od čega da izdržava porodicu.
- Čin samoubistva sa detetom majka čini misleći da nalazi spas za oboje - kaže psihijatar Đurđić.

M. D. R. - M. O.


vesti po rubrikama

^hronika

17:29h

Nepoznata žena bacila se s nadvožnjaka kod Ade Ciganlije

17:36h

Uhapšeni Beograđani umešani u aferu "Termo klime"

17:45h

Valjevo: Uhapšeni zbog nezakonite privatizacije

17:53h

Požarevac: Pivari zakinula milion dinara

18:01h

Novi Sad: Policija na tragu satanisti

 


     


FastCounter by LinkExchange