[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 19. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nesvakidašnji epilog dobrih predviđanja rezultata Kupa UEFA-e

Krah kladionica širom Hrvatske

Kladionice u jednom danu izgubile 70 miliona kuna jer su pobedili favoriti na koje se kladila većina igrača

ZAGREB - Kladionice u celoj Hrvatskoj prekjuče su na kocki izgubile skoro 70 miliona kuna (700 miliona dinara), piše "Večernji list" pozivajući se na stručnjake za kladioničko poslovanje. To je ujedno i najveća svota u istoriji hrvatskog kladioničarstva koju su igrači uzeli organizatorima.

Razlog je u tome što su u 1. kolu Kupa UEFA-e pobedili uglavnom favoriti na koje se kladila većina igrača.
Rekordne isplate izazvale su pravu gužvu u kladionicama, a neke od najvećih u četvrtak su imale rekordne gubitke. Isplate novca pet puta su veće od uplaćenih svota igrača, a isplata je na mnogim mestima počela tek u popodnevnim časovima. Dobici na uplate veće od 10.000 kuna odloženi su za dan-dva.

Evo kako su dopisnici iz hrvatskih gradova izvestili o ovom neobičnom događaju.
- Sve poslovnice od Metkovića do Vukovara imale su dobitke. Jednostavno nismo imali dovoljno ljudi da kune dostavimo na vreme, te smo ih počeli isplaćivati kasnije - rekao je izvršni direktor Sport tipa Željko Pađen ne želeći da kaže koliku svotu moraju isplatiti dobitnicima.

Većina sagovornika iz kladionica potvrdila je novinarima da im je prekjuče bio crni petak jer su isplaćivali rekordne dobitke. Većina ih se kretala između 2.000 i 10.000 kuna, a najveći dobitak, od 160.000 kuna, isplaćen je u kladionici Stanle bet.

Jedan strastveni osječki kladioničar ispričao je da je u petak ujutro došao po svoj dobitak od 7.000 kuna, a da ga je zaposlena u kladionici zamolila da se s listićem pojavi posle podne jer tada nije imala dovoljno novca. Prva sportska kladionica u Rijeci veće dobitke od 10.000, 20.000 kuna ili više, igračima s više dobitnih listića isplaćivala je juče. U drugim riječkim kladionicama problema nije bilo, iako je bilo neuobičajeno mnogo dobitaka.


vesti po rubrikama

^balkan

17:15h

Krah kladionica širom Hrvatske

   


     


FastCounter by LinkExchange