[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 18. 9. 2004.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Epilog torture: Priveden inspektor zbog prebijanja Boška Grujića

Policajac batinaš uhapšen,

žrtva još na psihijatriji

BEOGRAD - Pripadnici Službe generalnog inspektorata MUP-a Srbije uhapsili su potporučnika OUP Stara Pazova Dragomira Popratnjaka i, uz krivičnu prijavu, priveli ga Opštinskom sudu u Staroj Pazovi zbog sumnje da je pretukao i teško povredio trgovca Boška Grujića (41), zvanog Toza, iz Nove Pazove.

U saopštenju se navodi da je Popratnjak u noći između 2. i 3. maja ove godine sa Predragom Ranitovićem, policajcem OUP-a Stara Pazova, nasrnuo na Grujića i zadao mu više udaraca po glavi u restoranu "Rio" u Novoj Pazovi. Protiv Ranitovića je 4. maja ove godine podneta krivična prijava zbog torture na delo nanošenja teških telesnih povreda - piše u saopštenju MUP-a.

Boško Grujić (41), zvani Toza, iz Nove Pazove zamerio se lokalnim moćnicima kada je obelodanio da se u tom gradu trguje belim robljem i proizvodi droga. Grujićev sukob sa policijom počeo je kada je javno optužio inspektora Dragutina Poprtnjaka iz OUP-a Stara Pazova da je od njegovog rođaka primio mito od 300 evra.

Nedugo posle ove pritužbe, Grujića su 28. septembra prošle godine nadomak kuće presrela dvojica policajca i pretukla ga. On je za batine optužio policajce Miroslava Miličevića i Janka Dvonickog. Grujić je protiv Poprtnjaka podneo privatnu krivičnu tužbu zbog batinanja Okružnom sud u Srmskoj Mitrovici. Suđenje je bilo zakazano za 14. jul, ali je Grujić dan uoči suđenja priveden. Od tada se nalazi u zatvorskoj bolnici u Beogradu. Njegov otac Dušan tvrdi da je "sklonjen iza rešetaka jer su ga lekari, po nečijem nalogu, proglasili ludim i opasnim po okolinu".

M. D. R.


vesti po rubrikama

^hronika

17:11h

Đakon Vladimir Vićentijević tvrdi da je veliki broj sektaša alarmantan

17:20h

Satanističko preteće pismo samo neslana šala?

17:29h

Miladin Suvajdžić svedočio protiv "firme", optužene za trgovinu drogom

17:36h

Epilog torture: Priveden inspektor zbog prebijanja Boška Grujića

17:45h

Nema nagodbe Ace Tomića i MUP-a

17:53h

MUP povodom vesti na RTV B92 o drogi iz trezora Komercijalne banke

18:01h

Gajio marihuanu na tavanu kafića

 


     


FastCounter by LinkExchange