[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 5. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Direktor KSSCG Predrag Bojić o šansama SCG u trci za domaćinstvom Svetskog prvenstva u košarci 2010.

Nisu problem pare, već

Francuska i Turska

Sada su nam šanse mnogo veće nego pre nekoliko meseci, kada ih skoro uopšte nismo imali - kaže Bojić. - Loš plasman u Atini sigurno da je oslabio našu kandidaturu, ali protivkandidati nisu ni učestvovali na Olimpijskim igrama

Državna zajednica Srbije i Crne Gore preživela je prvi krug eliminacija i ostala u konkurenciji za dobijanje organizacije Svetskog prvenstva u košarci 2010. godine. Svetska košarkaška organizacija (FIBA) saopštila je da su, pored SCG, kandidati Francuska i Turska, dok su sa liste otpali Portoriko, Australija, Italija i Rusija.

- Kada vidite da su otpale tako ozbiljne zemlje kao što su Rusija, Australija ili Italija, jasno je da se radi o velikom uspehu. Pogotovo što smo pre nekoliko meseci bili skoro bez ikakvih šansi - kaže za "Glas" direktor Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore Predrag Bojić.

- Naravno, još uvek smo daleko od pobede jer imamo dva velika rivala, Francusku i Tursku. Obe zemlje su kandidati za Olimpijske igre 2012. i iskoristili su tu činjenicu da se upuste u borbu za organizaciju Svetskog prvenstva u košarci. Koliko su ozbiljni, najbolje svedoči podatak da su već dali garancije od 15 miliona evra, koliko traži FIBA.

Da li je moguće da već na startu imamo finansijskih problema, odnosno muke oko garancije?
- Ne verujem da možemo da imamo takav problem. Jednostavno, to kod nas ne ide tako brzo i efikasno. Nisu problem garancije, već izuzetno jaki protivnici u borbu za domaćina prvenstva.

Emotivci, ali zamalo

Pre tačno deset godina, tadašnja SRJ je trebalo da bude domaćin Svetskog prvenstva u košarci. Zbog međunarodnih sankcija, međutim, organizacija je dodeljena Kanadi. Postoji li mogućnost da ta činjenica bude naš jak adut u trci za domaćina SP 2010?
- I ja sam tako razmišljao, ali sam poslednjih sedam-osam meseci, od kako sam na ovoj funkciji, jedno naučio: niko u FIBA nije emotivac i niko od njih to ne gleda tako - rekao je Bojić i "ubio" nam adut (valjda "Beogradska arena" nije jedini preostali) u borbi za domaćina SP.

Realno, kakve su šanse da za šest godina gledamo najbolje košarkaše sveta u Srbiji i Crnoj Gori?
- Kao što sam rekao, mnogo su veće nego pre nekoliko meseci i to je nešto što ohrabruje. Malo smo pokvarili izglede lošim plasmanom na Olimpijskim igrama, ali, sa druge strane, Francuska i Turska nisu ni učestvovali na košarkaškom turniru u Atini. Ozbiljno radimo na tome i tokom ove nedelje uslediće sastanci FIBA i KSSCG i krajem nedelje ćemo imati mnogo jasniju sliku o celoj situaciji i našem položaju u odnosu na protivkandidate - obećao je Predrag Bojić.

Delegacija FIBA u sklopu izbora domaćina SP 2010. najavila je posete zemljama kandidatima između 20. septembra i 15. novembra ove godine, dok će konačna odluka biti doneta krajem decembra, na sednici FIBA u Maleziji.

D. Dragić


vesti po rubrikama

^sport

15:35h

Direktor KSSCG o šansama SCG u trci za domaćinstvom Svetskog prvenstva 2010.

15:45h

Dolaskom Erika Pjatkovskog, Bulsi popunili poziciju šutera i odustali od Stojakovića

15:55h

Jelena Išibajeva ruši rekorde kao Sergej Bubka

16:10h

Jedini preostali takmičar iz SCG na US Openu produžio boravak u "velikoj jabuci"

16:20h

Plave nade visokom pobedom nad San Marinom započele novi kvalifikacioni ciklus

16:25h

Štoper reprezentacije Grčke u nezavidnom položaju

16:35h

Najbolji treneri Evrope podržali prošlogodišnji model Lige šampiona i razmatrali inovacije

16:40h

Ronaldo smršao zbog ljubavi

16:50h

VN Italije bez mlađeg Šumahera

23:35h

U prvom meču kvalifikacija za plasman na SP reprezentacija SCG slavila u San Marinu

23:50h

US OPEN: Zimonjić hara Amerikom

 


     


FastCounter by LinkExchange