[an error occurred while processing this directive] 

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Subota, 4. 9. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nemačka trgovinska kompanija "Metro" u Kragujevcu

Megamarketi u celoj Srbiji

Za dve nedelje i u Beogradu počinje izgradnja objekta vrednog 15 miliona evra

BEOGRAD - Miroljub Labus, potpredsednik Vlade Srbije, rekao je juče da će vodeći nemački velikoprodajni lanac "Metro Cash & Carry" za dve nedelje započeti gradnju objekta u Beogradu, vrednog 15 miliona evra. U ovom objektu, koji treba da počne s radom do kraja ove godine, biće uposleno oko 300 radnika. To će biti samo prvi od ukupno osam do deset takvih centara koje "Metro" planira da izgradi u Srbiji do 2007. godina i time zaposli 2.000 radnika. Procenjuje se da će ukupan iznos uloženih sredstava biti oko 150 miliona evra.

Za lokaciju 1,5 miliona evra

Na račun Fonda za uređenje građevinskog zemljišta u Kragujevcu "leglo" je 1,5 miliona evra kojih je za kupovinu lokacije budućeg megamarketa uplatila trgovinska firma "Metro". Direktor Fonda Dragutin Radosavljević izjavio je da je ova firma kupila lokaciju u Industrijskoj zoni sa ukupnom površinom od četiri hektara i 80 ari i da planira da svoj prvi megamarket u Srbiji, površine 14.000 kvadratnih metara, izgradi do sredine 2005. godine i zaposli tri stotine radnika. Prema do sada izvršenim istraživanjima, budući megamarket u Kragujevcu trebalo bi da "privuče" dnevno od 15.000 do 20.000 kupaca.

B. K.

Labus je na konferenciji za novinare, održanoj posle sastanka sa predstavnicima ove nemačke kompanije, istakao značaj ulaska drugog po veličini velikoprodajnog lanca u svetu na ovo tržište jer će čak 80 odsto asortimana činiti domaća roba. Potpredsednik vlade dodao je i da će "Metro" naručivati robu iz naših fabrika i prodavati je na stranom tržištu, što će povećati naš izvoz. Labus je izrazio očekivanje da će i druge nemačke firme slediti primer ovog trgovinskog lanca.

Damir Firšt, direktor ove kompanije za jugoistočnu Evropu, podsetio je da već dugo planiraju ulaganje u Srbiju, ali da su se na prvu investiciju odlučili tek posle donošenja Zakona o porezu na dodatu vrednost, koji se primenjuje od naredne godine. On je najavio velikoprodajne centre za vlasnike firmi i preduzetnike u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, kao i u ostalim većim gradovima Srbije.

Z. M.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:35h

Veroljub Stevanović: "Fordovi" modeli iz Kragujevca

16:42h

Vlade Divac: Još ću ulagati u Srbiju

16:50h

Tomas Keli: Biće bolje u železari

16:58h

Nemačka trgovinska kompanija "Metro" u Kragujevcu

17:06h

Euđenio Sidoli: Ulagaćemo u fabriku

 


     


FastCounter by LinkExchange