[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Utorak, 31. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Toplana u Boru uradila neophodne popravke i spremno dočekuje novu grejnu sezonu

Obećavaju tople stanove

Tople probe krenuće petnaest dana pre početka grejanja što se do sada nikad nije radilo

BOR - Toplana obećava da će daljinsko grejanje u 12.000 stanova i poslovnom prostoru biti kvalitetnije nego ranijih godina. Već je nabavljeno 15.000, od 46.000 tona potrebnog uglja, najviše iz Kolubarskog basena.

- Urađene su najneophodnije popravke i zamena delova u toplani i podstanicama, obnovljen je i deo vrelovoda, tako da neće biti, kao lanjske zime, čestih i dužnih kvarova i neujednačene temperature u pojedinim gradskim regionima. Tople probe krenuće 15 dana pre početka grejne sezone, što se do sada nikad nije dešavalo. Kada bude hladnih dana i noći, na primer ispod pet, deset ili više stepeni Celzijusa, grejanje neće prestajati svih 24 sata - rekao nam je Milutin Petković, v.d. direktora Toplane.

Tužbe "čuvane"

Na opšte iznenađenje, građanima i preduzetnicima ovih dana stižu tužbe i izvršna rešenja za nepalćeno grejanje iz 1995. i 1996. godine kada je Toplana bila u sastavu Topionice i rafinacije bakra. Da sve bude nelogičnije, računi su tužbama i pretnjama uručeni posle sedam i više godina. Neko je, očigledno, u sudu držao te papire koji se tek sada aktiviraju. A osnovni dug sa zateznom kamatom nedužnim građanima ili firmama je astronomski.

Dugovanja građana, a prvenstveno privrede i privatnih preduzetnika nisu mala, ali je uplata potraživanja neuporedivo efikasnija nego proteklih sezona kada se dugovalo i do 80 miliona dinara. Da li će, kao u Zaječaru, doći do poskupljenja, zasad o toj temi niko ne govori.

- Sve ćemo učiniti da cene miruju, jer su građani suočeni sa očiglednom nemaštinom. Opština je prošle godine bila garant za kredit Topalni, koji se uredno vraća. Ako zatreba, bolje je i zadužiti se nego nametnuti novi namet. Štaviše, nismo dozvolili ni povećanje cena u lokalnom saobraćaju, snizili smo firmarinu privatnicima, smanjićemo i zakup za kioske i male objekte na novim lokacijama - ističe Dragan Veličković, predsednik Privremenog veća u opštini.

B. Filipović


vesti po rubrikama

^Srbija

15:29h

Kladovo: Radnicama trikotaže "Napredak" vlasnik duguje 15 plata

15:36h

Toplana u Boru spremno dočekuje novu grejnu sezonu

15:42h

Pljevlja: Rudnik uglja nije ispunio plan

15:50h

Čačak: Svadbarski kupus za početak berbe

15:57h

Zaječar: Počeo štrajk u "Elektromontaži"

16:04h

Kladovo: Vinogradari traže berače grožđa

16:11h

Ljubovija: Cajka najlepši gonič

16:18h

Lokalni izbori - Loznica: Zahuktava se predizborna trka

16:25h

Lokalni izbori - Loznica: Na pregled, pa u kampanju

16:33h

Lokalni izbori - Požarevac: Desetoro najavilo kandidaturu

   
 


     


FastCounter by LinkExchange