[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Lokalna samouprava nezadovoljna saradnjom sa Agencijom za privatizaciju

Nisu im rekli da je fabrika prodata

Agencija nas nije obavestila da su promenjeni uslovi tendera, a nije poslala ni obaveštenje da je firma privatizovana, kaže Dragan Azdejković, predsednik IO

KRUŠEVAC - Lokalna samouprava nezadovoljna je saradnjom sa Agencijom za privatizaciju. Predsednik opštinske vlade Dragan Azdejković, koji je bio i predsednik tenderske komisije za kupovinu Uljare, rekao je da ih Agencija nije obavestila da su promenjeni uslovi tendera, a nije poslala ni obaveštenje da je fabrika prodata.

- Zamislite da predsednik tenderske komisije ne zna da li je, i po kojoj ceni, Uljara prodata? Razočarani smo i saradnjom s Trgovinskim sudom u Kraljevu i mislim da bi ovaj sud trebalo vratiti u Kruševac. Najviše problema imali smo sa HI Župom, jer mislim da je osnovno da kupac dođe u opštinu i uspostavi kontakt s lokalnom samoupravom. Još pre pet meseci zatražili smo da se analizira postupak privatizacije ove industrije - rekao je Azdejković. Dodao je da u radu Agencije često ima povreda ugovornih obaveza. Kao dokaz naveo je i neredovno isplaćivanje ličnih dohodaka u Župi, što će biti još jedan razlog za ponavljanje zahteva za preispitivanje privatizacije, koji će biti upućen Agenciji.

Privatizovano 29 preduzeća

Do sada je u Rasinskom okrugu privatizovano 29 preduzeća, a samo u Kruševcu aukcijom deset i putem tendera tri. Očekuju se aukcije "Inosa" i "Savremenog doma" polovinom septembra, kao i otvaranje tendera za prodaju većinskog kapitala u "Trajalu" i IMK "14. oktobar". Rokovi tenderske procedure u "Dušanu Petronijeviću" ni juče nisu saopšteni na sastanku socijalno-ekonomskog saveta.

- Tender za prodaju preduzeća "Dušan Petronijević" dva puta je produžavan, pa je rok koji je prvobitno bio do kraja januara prolongiran skoro do kraja maja - rekao je zamenik predsednika opštinske vlade Desimir Pavlović.

- Jedinom ponuđaču omogućen je produžetak od četiri meseca kako bi konačno prikupio svu dokumentaciju, iako je finansijski konsultant tvrdio da je cena niska, da je neophodno definisati strukturu ulaganja i da potencijalni kupac treba da podnese garancije za ukupan iznos investicionog programa, a ne samo za trećinu - rekao je Pavlović. Prema nezvaničnim informacijama, jedini ponuđač je konzorcijum beogradskih i austrijskih firmi.

- Spremni smo na saradnju sa Agencijom, ali od njih tražimo malo dobre volje - rekao je Azdejković.

N. Stanisavljević


vesti po rubrikama

^Srbija

16:21h

Kruševac: Lokalna samouprava nezadovoljna saradnjom

16:28h

Zaječar: Prihvaćena kandidatura Boška Ničića

16:32h

Zaječar: Incident između fudbalera

16:37h

Ostraživanja na antičkom lokalitetu Romuliana

16:41h

Srednje škole uvele naplatu osiguranja pri upisu

16:46h

Radovi neplanirano trajali više od godinu dana

 
 


     


FastCounter by LinkExchange