[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 26. 8. 2004.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Prezentacija ponuđača za tretman komunalnog otpada

"Pametniji" od struke

Strategija upravljanja gradskim komunalnim otpadom tema je kojom je juče u Skupštini grada Niša počela žučna rasprava ekologa, političara ali i sedam ponuđača iz zemlje i inostranstva. Oni pokušavaju da izaberu(ponude) najpovoljniju tehnologiju kojom bi se rešio problem nagomilanog gradskog otpada. Svoje tehnologije predstavile su firme "Ekohem" i "Pasavant Roediger" iz Nemačke, "Breson" iz Praga, "Integral Cvetković", "Nivo" iz Celja, "Trigon" iz Toronta i "Paverpak" iz SAD.

Kroz javne rasprave ćemo do kraja godine doći do pravog rešenja. Ne postoje idealna, a mi ćemo podjednako sagledati tehnološko-ekonomsku ali i "javnu" stranu, pri čemu će poslednju reč imati naši sugrađani - istakao je Toplica Đorđević, predsednik IO.

- Istupanje nekih ekologa u pisanim medijima o tome da je postojeća gradska deponija velika opasnost za Nišlije, čista je dezinformacija. Gradska deponija nije urađena po propisanim sanitarnim standardima, ali ona nije opasna i ne postoji nikakva opasnost od eksplozije - dodao je Đorđević.

S. D.


vesti po rubrikama

^Niš

15:34h

Pet mesnih odbora DSS napuštaju ovu partiju

15:40h

Prezentacija ponuđača za tretman komunalnog otpada

15:46h

U selu Hum obnavljaju manastir Preobraženja Gospodnjeg

15:51h

Najviše boli nezaposlenost

      


FastCounter by LinkExchange